Законите на физиката, а не Господ, са създали Вселената, твърди

...
Законите на физиката, а не Господ, са създали Вселената, твърди
Коментари Харесай

Господ не е създател на Вселената

Законите на физиката, а не Господ, са основали Вселената, твърди известният английски физик Стивън Хокинг.

" Тъй като съществуват закони на физиката, като този за гравитацията, Вселената може да се сътвори от нищото. Спонтанното създание е повода да има нещо друго, с изключение на нищото ", счита Хокинг. Това е теорията на учения от най-новия му труд " Великият дизайн ", фрагменти от който разгласява английският вестник " Таймс ".

Самият Хокинг в предишното допускаше намесата на Господ при сътворението на света при по този начин наречения Голям гърмеж. Сега обаче е на друго мнение. Съавторът му при написването на книгата, американският физик Леонард Млодинов – също.

Двамата пишат, че серия от нови теории за сътворението на света и Вселената, е направила намесата на Бог в непотребна.

Хокинг (68 г.) е прикрепен към инвалидна количка. Става прочут през 1988 година с книгата си " Кратка история на времето ", в която не изключва намесата на Бог при основаването на Вселената.

От 1974 година физикът работи върху доктрина, която да съчетае двата крайъгълни камъка на актуалната физика - теорията на относителността на Айнщайн, която покрива гравитацията, планетарните явления, и квантовата доктрина, която разказва света на субатомно равнище.

" Ако открием цялостна доктрина, това ще е финален успех на човешкия разсъдък, ще узнаем по какъв начин е мислил Бог ", бе написал Хокинг през 1998 година.

Сега обаче ученият се дистанцира от намесата на Господ. Както и от теорията на Исак Нютон, че Вселената не може да възникне от хаоса, а е нужна намесата на висши сили.

По-рано тази година Стивън Хокинг съобщи, че единственият късмет за оцеляване на човечеството е колонизирането на Космоса, защото се изчерпват ресурсите на Земята. Физикът също предизвести хората, че би трябвало да заобикалят контакти с извънземни, защото те ще са далед по-развити от нашата цивилизация и следствията ще бъдат унищожителни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР