Служебният премиер Димитър Главчев и посланикът на Турция Мехмет Саит

...
Служебният премиер Димитър Главчев и посланикът на Турция Мехмет Саит
Коментари Харесай

Главчев и посланикът на Турция ще посетят ГКПП „Малко Търново“

Служебният министър председател Димитър Главчев и посланикът на Турция Мехмет Саит Уянък ще посетят гранично контролно-пропускателния пункт (ГКПП) „ Малко Търново “ в 15:00 часа, оповестиха от държавната пресслужба. 

Визитата е в продължение на работната им среща от началото на предходната седмицата, на която бяха разисквани тежкият трафик, тапите и нуждата от разширение на пункта. В огледа ще се включат още служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова, служебният министър на туризма Евтим Милошев и служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров.

На 28 май от държавната пресслужба оповестиха, че следва Димитър Главчев и новият дипломат на Турция в България Мехмет Саит Уянък да посетят българо-турската граница при Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ поради казуса с тежкия трафик и тапите. Това е контрактувано на среща сред двамата в Министерския съвет. По данни на Агенция „ Митници “ за последните пет години трафикът, който минава от Турция през България, се е нараснал с 50%, като прогнозите са тази наклонност да се резервира и отсега нататък, стана ясно на срещата. 

Припомняме, че на 9 май бе оповестено началото на процедура по правене на план по разширение на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР