Заканата си да не допусне до масата, където се обсъжда

...
Заканата си да не допусне до масата, където се обсъжда
Коментари Харесай

ОБЕЩАНО-ИЗПЪЛНЕНО: Румен Радев изрита Кирил Петков от националната сигурност

Заканата си да не допусне до „ масата, където се разисква класифицирана информация “, политиците-популисти като Кирил Петков, извърши президентът Румен Радев. И реши да свика нов формат, сходен на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), само че без водачите на политическите партии.

Утре той кани на среща шефа на Народното събрание Росен Желязков, премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел, министърът на защитата, началникът на защитата, министърът на вътрешните работи, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност “, ръководителят на Държавна организация „ Разузнаване “ и шефът на Служба „ Военно разузнаване “.

Реклама

Този формат е сходен на КСНС, какъвто през вчерашния ден Радев разгласи, че е подготвен да свика, единствено в случай че службите излязат с данни, че има опасност против страната ни. Днес обаче президентът е оповестил нов формат, на който „ ще бъдат разисквани рисковете и заканите пред националната сигурност вследствие на настоящите спорове и ограничения за тяхното минимизиране. Тема на срещата ще бъде и нуждата от софтуерно възобновяване на структурите от системата за отбрана на националната сигурност “, осведомят от президентството.

Всъщност от него липсват точно водачите на политическите партии в Народното събрание. А на тях, и по-точно на водачите на Политическа партия – Кирил Петков и Асен Василев, Радев от дълго време се закани да спре достъпа до секретна информация. Това стана в края на май, когато изтече запис от среща на „ Промяната “, в който Петков и Василев приказват за това да се лишават пълномощията на президента за назначението на шефове на служби.

„ На КСНС се водят съвещанията при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи става доста ясно, че аз доста мъчно ще позволи някои хора да седнат на масата, където да се разисква класифицирана информация “, сподели на 29 май президентът Радев.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР