Zaha Hadid Architects разкриха плановете за огромен културен център в

...
Zaha Hadid Architects разкриха плановете за огромен културен център в
Коментари Харесай

Строят град на бъдещето в ОАЕ, където ветровете ще са гигантски климатик

Zaha Hadid Architects разкриха проектите за голям културен център в сърцето на нов мастър проект в град Шарджа в Обединените арабски емирства. Той ще включва серия от капковидни здания, ситуирани към кула – обсерватория.
Проектът, прочут като Централния хъб, ще обхване повърхност от 17.5 хектара в центъра на нов многофункционален план, наименуван Aljada.
Разработен от основаната в ОАЕ Арада, градоустройственият проект планува домове за 70 000 поданици и ще предложи 500 000 квадратни метра офис площи и 165 000 квадратни метра търговски зони.
Тези уреди ще бъдат ситуирани към културния център на Zaha Hadid Architects. Визията на плана припомня за " момента, в който капчицата вода допира земната повърхнина ".
Дизайнът е знак на устойчивите основи на плана, които ще включват напояване с отпадъчни води и балдахини, създаващи микроклимат за градините с растения.
Архитектите оформят структурите с овална форма, с цел да насочват ветровете към публичните пространства на комплекса през летните месеци, което ще понижи нуждата от изкуствени охладителни системи.
Строителството на Aljada ще стартира през 2019 година и ще завърши до 2025 година Очаква се планът да коства общо 24 милиарда арабски дирхама (4.7 милиарда паунда).
Предвижда се първо да бъдат построени публичните пространства на центъра, в това число пазар за хранителни артикули, зона за " завършения " за деца и открити пространства навън, с търговски площи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР