Загрижеността относно възможността за отприщване на трета вълна на COVID-19

...
Загрижеността относно възможността за отприщване на трета вълна на COVID-19
Коментари Харесай

Не се очаква трета вълна на COVID-19 в Индия

Загрижеността по отношение на опцията за отприщване на трета вълна на COVID-19 в Индия е неоснователна. Това оповестява вестник The Times of India, базирайки се на водещите вирусолози в страната, съобщи организация „ Фокус “.

„ Няма научни доказателства или друга основа за прогнозиране на ново огнище на епидемията “, увери пред изданието вирусологът Виджая, някогашен професор в Индийския институт по медицински науки.

Оперативната група за битка с COVID-19 на щата Махарашра, един от районите в Индия с максимален брой инфектирани и починали след зараза с ковид, увери, че няма доказателства за теорията за опцията за трета вълна от рисковата болест.

Ръководителят на държавния механически съвещателен комитет на Карнатака по въпроса за ограниченията за отбрана против ковид М. К. Сударшан дефинира като малко евентуално опцията вирусът да донесе нова вълна от инфекции през идващите месеци. Според него обаче управляващите разискват проект за деяние при положение на трета вълна.

Според известния индийски вирусолог Джейкъб Джон, третата вълна на ковид в Индия не е невъзможна, в случай че не се появи изцяло нов вариант на COVID-19. „ До края на юли пандемията ще се трансформира в ендемит с по-ниско равнище на заплаха, който ще продължи да понижава. С ефикасна тактика за имунизация можем да се отървем от ковид тази година “, убеден е ученият.

Причината за тези отзиви беше известието предходната седмица на шефа на Индийския институт по медицински науки Рандип Гулерия. Той счита, че „ следва трета вълна и тя може да удари страната през идващите шест до осем седмици, може би малко по-късно “, според от това по какъв начин жителите ще подходят към рестриктивните мерки. След като доста щати в страната започнаха да отстраняват рестриктивните мерки, хората към този момент не носят маски и не поддържат обществена отдалеченост, споделя Гулерия.

В същото време Гулерия добави, че новият вариант - индийският вид на ковид или така наречен „ Делта “ съгласно класификацията на Световната здравна организация - е станал по-заразен.

Броят на хората, инфектирани с ковид, се е нараснал в Индия през последния ден с 42 640 и възлиза на 29 977 861. Както индийското министерство на опазването на здравето и фамилното богатство рапортува на уеб страницата си във вторник, броят на смъртните случаи, свързани с инфекцията, се е нараснал с 1 167 за 24 часа и доближи до 389 302.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР