Загреб. Лудогорец отпадна от тазгодишното издание на Шампионска лига. “Орлите

...
Загреб. Лудогорец отпадна от тазгодишното издание на Шампионска лига. “Орлите
Коментари Харесай

Лудогорец отпадна от Шампионска лига след 2:4 в Загреб

Загреб. Лудогорец отпадна от тазгодишното издание на Шампионска лига. “Орлите ” изгубиха с 2:4 от Динамо (Загреб) втория мач от третия квалификационен кръг. Първия дуел в Разград бе приключил също с победа за хърватите - 2:1 и по този начин Лудогорец напуща шампионата на богатите.

Разградчани могат да имат искания към основния арбитър Беноа Бастен, който ги остави с цели трима души по-малко и имаше някои противоречиви отсъждания в ущърб на българския отбор. Доминик Янков бе изпъден за втори жълт картон още при започване на мача, а Рик Джонатан и Жан Карничник напуснаха надлежно в средата на втората част и края на дуела. Освен това тийм мениджърът Георги Кирчев също получи червен картон за митинги против отсъжданията на арбитъра.

Кирил Десподов осъществя попаденията за Лудогорец, до момента в който за Динамо на два пъти бе прецизен Мислав Оршич, а по един гол прибавиха Йосип Дърмич и Бруно Петкович.

Така Лудогорец за шеста поредна година не съумява да стигне до груповата фаза на Шампионската лига. " Орлите " се разделят с шампионата през този сезон след загуби от тим, който не сподели изрично, че е доста по-силен от българите. Динамо съумя да се възползва от своите положения в двата мача и с огромен прагматизъм преодоля родния отличник.

По този метод Лудогорец ще продължи евроучастието си в шампионата Лига Европа. В плейофа за влизане в груповата ваза " орлите " ще се изправят против литовския първенец Жалгирис, който отпадна от Шампионската лига от норвежкия Бодьо/Глимт. Ако не съумеят да преодолеят отбора от Балтика, " орлите " ще се включват в групите на Лига на Конференциите, където към този момент си осигуриха мястото. Динамо от своя страна ще мери сили с норвежкия първенец за влизане в групите на най-комерсиалния шампионат на Стария континент.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР