Заемът ще насърчи макроикономическата стабилност и ще гарантира по-нататъшни реформи,

...
Заемът ще насърчи макроикономическата стабилност и ще гарантира по-нататъшни реформи,
Коментари Харесай

ЕК налива 50 млн. евро в Република Северна Македония

Заемът ще насърчи макроикономическата непоклатимост и ще подсигурява по-нататъшни промени, свързани с програмата на Международния валутен фонд за Северна Македония. Страната ще бъде подкрепена по този метод да напредне по пътя към Европейски Съюз, гласи известието.

Европейска комисия е на мнение, че Северна Македония е изпълнила политическите задължения, контрактувани с Европейски Съюз за отпущането на заема. Страната е постигнала прогрес със основаването на самостоятелен фискален съвет за бюджета и с възстановяване на ръководството на бюджетните вложения. За да усили бюджетните доходи, Северна Македония одобри ограничения за разширение на данъчната основа, държавното управление реализира спомагателен прогрес за изсветляване на стопанската система и взе ограничения за енергийната успеваемост, укрепи правосъдната система с нова тактика, се прецизира в известието.

 

Според Еврокомисията при продължение на промените е налице опция Скопие да получи още 50 милиона евро по тази стратегия. От 2020 година Европейски Съюз е изплатил към 210 милиона евро за Северна Македония, в които се включва и оповестената през днешния ден сума.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР