Задочен спор избухна вчера между инфекциониста доц. Атанас Мангъров и

...
Задочен спор избухна вчера между инфекциониста доц. Атанас Мангъров и
Коментари Харесай

Мангъров: Имали сме хора, които бяха ваксинирани и загинаха, но не в нашата болница

Задочен спор избухна през вчерашния ден сред инфекциониста доцент Атанас Мангъров и Инфекциозна болница в София, съобщи " Евроком ". Според Мангъров последният умрял пациент на Инфекциозна болница, който е бил и имунизиран, е умрял в реанимацията на болница „ Токуда “ преди три дни.

Директорът Инфекциозна болница София проф. Татяна Червенякова отговори, че от началото на имунизацията в няма пациенти, които да са били имунизирани и да са умряли.

Пред " Евроком " доцент Атанас Мангъров отговори.

" Кой лъже и за какво лъже - не знам. Дори не дръзвам и да си го помисля. Много е дразнещо когато го чуеш от хора, които се появяват в клиниката по един път на две седмици и изобщо не са в час какво се случва в клиниката ", добави Мангъгов.

" Имали сме хора, които са имунизирани, и които починаха, само че не в нашата болница, тъй като ние нямаме реанимация и когато някой тръгне да умира, ние го превеждаме в болница където има реанимация и може да бъде подложен на интензивно лекуване. Когато имаме дете или възрастен болен, при който нещата тръгнат изкривено, ние започваме да въртим телефоните, с цел да го вземат някъде, където да бъде подложен на хуманно дишане, макар че ние имаме апаратите, само че нямаме право да ги използваме ", сподели още той.

Директорът на Инфекциозна болница добавя, че няма и нито един имунизиран пациент, който да е признат за лекуване в болничното заведение, само че доцент Мангъров оспорва това.

" Последният болен, който беше изписан от нашата болница, с две дози ваксина, беше един уединен възрастен човек, който се опасяваше да се прибере у дома, тъй като получаваше паник офанзиви. Той заставам на О2 повече от 20 дни ", описа инфекционистът.

По-късно от " Токуда " изпратиха позиция, че в реанимацията на болничното заведение няма пациент, трансфериран от Инфекциозна болница, който да е бил имунизиран и да е умрял от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР