Задочен спор избухна вчера между инфекциониста доц. Атанас Мангъров и

Задочен спор избухна вчера между инфекциониста доц. Атанас Мангъров и ...

Мангъров: Имали сме хора, които бяха ваксинирани и загинаха, но не в нашата болница


Задочен спор избухна вчера между инфекциониста доц. Атанас Мангъров и Инфекциозна болница в София, предаде "Евроком". Според Мангъров последният починал пациент на Инфекциозна болница, който е бил и ваксиниран, е починал в реанимацията на болница „Токуда“ преди три дни.

Директорът Инфекциозна болница София проф. Татяна Червенякова отговори, че от началото на ваксинацията в няма пациенти, които да са били ваксинирани и да са починали.

Пред "Евроком" доц. Атанас Мангъров отговори.

"Кой лъже и защо лъже - не знам. Дори не смея и да си го помисля. Много е дразнещо когато го чуеш от хора, които се появяват в клиниката по веднъж на две седмици и въобще не са в час какво се случва в клиниката", допълни Мангъгов.

"Имали сме хора, които са ваксинирани, и които загинаха, но не в нашата болница, защото ние нямаме реанимация и когато някой тръгне да умира, ние го превеждаме в болница където има реанимация и може да бъде поставен на интензивно лечение. Когато имаме дете или възрастен болен, при когото нещата тръгнат накриво, ние започваме да въртим телефоните, за да го вземат някъде, където да бъде поставен на хуманно дишане, въпреки че ние имаме апаратите, но нямаме право да ги използваме", каза още той.

Директорът на Инфекциозна болница допълва, че няма и нито един ваксиниран пациент, който да е приет за лечение в болницата, но доц. Мангъров оспорва това.

"Последният болен, който беше изписан от нашата болница, с две дози ваксина, беше един самотен възрастен човек, който се страхуваше да се прибере вкъщи, защото получаваше паник атаки. Той стоя на кислород повече от 20 дни", разказа инфекционистът.

По-късно от "Токуда" изпратиха позиция, че в реанимацията на болницата няма пациент, прехвърлен от Инфекциозна болница, който да е бил ваксиниран и да е починал от коронавирус.

Източник: fakti.bg