Задължително обучение по пътна безопасност от детската градина, ревизия на

...
Задължително обучение по пътна безопасност от детската градина, ревизия на
Коментари Харесай

Какви промени предвиждат в обучението на шофьорите

Задължително образование по пътна сигурност от детската градина, проверка на листовките и основаване на нови 28 полигона за образование на водачи - това са част от измененията в бранш „ Транспорт ”, заложени в съдружното съглашение на депутатите от четворната коалиция. Амбицията е да бъдат въведени в незабавен порядък още през 2022 година.

Народните представители са единомислещи, че най-малките би трябвало да учат наложително каране на велосипед, а учениците от 11 и 12 клас – за пътната сигурност в класните стаи. И още - планува се връчването на актове и фишове да е напълно електронно, а камерите на АПИ да наблюдават за превишена междинна скорост.

„ По тематиката за пътната сигурност за първи път има 12 съответни ограничения, които са фокусирани. При нашия остарял автопарк и ужасно доста сервизи в сивия бранш желаеме да е ясно кой прави ремонта, кой дава гаранцията и кой носи отговорност за това нещо ”, съобщи пред Нова Настимир Ананиев от „ Продължаваме промяната ”.

„ Ние желаеме ситуационни задания в самите листовки, като по този метод да дадем една практическа устременост на тази доктрина. Искаме хората, когато излязат и им дадат ключа от първата им кола, те да вземат участие удобно, да карат и също по този начин да бъдат толерантни на пътя ”, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР