Забравете за ядрените оръжия, биологичната война и другите средства, с

...
Забравете за ядрените оръжия, биологичната война и другите средства, с
Коментари Харесай

Учени: изтреблението на човечеството е екстремно вероятно

Забравете за нуклеарните оръжия, биологичната война и другите средства, с които индивидът може самичък да провокира личното си заличаване.

Ако вземем под внимание единствено естествено настъпващите явления като изригване на супервулкан, удар от метеорит и сходни, откриватели от университета Оксфорд дефинират вероятността целият човешки жанр да загине на 1 на 14 хиляди.

През октомври различен екип от Оксфорд разгласява проучване върху изтреблението на човечеството в журнала Scientific Reports , а изводът е, че хората наподобява не виждат загубата на човешкия жанр като неповторима покруса.

Втората група откриватели са попитали повече от 2500 души в Съединени американски щати и Обединеното Кралство да класират трите сюжета от най-хубавия към най-лошия: „ няма огромна злополука “, „ прелом, който заличава 80% от човешката популация “ и „ цялостно изтребване на човечеството “.

Както можете да очаквате множеството хора класират сюжета „ няма огромна злополука “ като най-хубавата опция и „ цялостно изтребване на човечеството “ като най-лошата. Странното е, че множеството хора се оказват по-разтревожени от опцията прелом да заличи 80% от човечеството, в сравнение с целият човешки жанр да бъде премахнат.

„ Запитани по допустимо най-директния и неквалифициран метод, “ пишат учените, „ участниците не намират човешкото изтребване за неповторимо неприятно. “

Когато сюжетът е бил фокусиран върху животни, респондентите на проучването са видели загубата на всички зебри като по-лоша от заличаването на 80% от зебрите.

Изглежда повода за това е, че респондентите се концентрират върху самостоятелните човешки животи в сюжет номер 2, т.е. по какъв начин гибелта ще се отрази на тези, които останат живи, а не върху загубата на човечеството като цяло.

С други думи, ние сме склонни да мислим за свят без никакви зебри като по-трагичен от света, в който множеството зебри измират. Но когато стане дума за човешкия жанр, множеството хора мислят противоположното.

Ясно е, че не сме в положение да създадем доста, с цел да предотвратим удар с метеорит или изригване на супервулкан, само че най-малко имаме думата, когато става дума за нуклеарна война.

„ Хората ще имат въздействие върху това, какво ще създадем (по отношение на заканите за заличаване на човечеството) “, споделя Стефан Шуберт, съавтор в проучването, „ по тази причина е значимо да знаем какво мислят “.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР