Забравете за тривиалните сладки кифли! Опитайте от нашите солени кифли,

...
Забравете за тривиалните сладки кифли! Опитайте от нашите солени кифли,
Коментари Харесай

Солени кифли

Забравете за тривиалните сладки кифли! Опитайте от нашите солени кифли, гарнирайте ги по желание и ще ни споменавате с положително!

Необходими Продукти

● брашно - 1 кг
● прясно мляко - 500 мл топло
● олио - 200 мл
● яйца - 2 броя + 1 белтък
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 с.л.
● квас - 1 с.л. суха или 20 г прясна
● масло - към 200 г
● сирене - към 200 г за плънката
● яйца - 1 жълтък, за намазване
● олио - 1 с.л., за намазване
● прясно мляко - 2 с.л. за намазване
● сусам - мак за поръсване

Начин на подготвяне

Разтворете маята в топлото прясно мляко дружно със захарта. След 10-тина минути прибавете олиото, двете яйца, белтъка от третото и солта. Жълтъка запазете за намазване по-късно.

Пресейте брашното, направете кладенче и сипете сместа. Замесете безпрепятствено и меко тесто. Сложете го в огромна купа с похлупак, покрийте го и оставете на топло да шупва, до момента в който усили размера си двойно.

Смесете натрошеното сирене с поразтопеното масло за плънката. Общо ще се получат 32 кифлички и за всяка авансово може да оформите по 1 топче за плънката, които се подреждат в тавичка.

Извадете втасалото тесто върху намазнена повърхнина, оформете го на издължен колбас, от който би трябвало да изрежете 32 топки. Всяка топка се разточва на продълговата елипса (малко над 30 см дълга).

В единия завършек на елипсата се нарязват с нож 3-4 ресни с дължина 1/3 от елипсата. В другия завършек на елипсата се поставя плънката и се завива на руло, по този начин, че ресните да останат най-отгоре на солените кифли.

Така навитите кифли се подреждат на разстояние в тава с хартия за печене и още веднъж се оставят да втасат. Бухналите солени кифли намажете със примес от жълтъка, олиото и млякото и по избор поръсете с мак или сусам. Сложете да се пекат в авансово загряна на 180 градуса фурна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР