Забравени от роднините, понякога момичетата израстват като фригидни жени. Дори

...
Забравени от роднините, понякога момичетата израстват като фригидни жени. Дори
Коментари Харесай

Психотерапевт: Защо жените отказват да правят секс?

Забравени от роднините, от време на време девойките израстват като фригидни дами. Дори и да обичат колегата си, сексът с него не е постоянно е мечтан. Това е по този начин, тъй като сексът е обвързван и с интимността, тъй че е мъчно да се реализира благополучие за двама без него. Междувременно дамата може да открие, че в случай че не са неприятните мемоари от предишното ѝ, нейното " не " щеше да се трансформира в " да " - изяснява психотерапевт.

Често слушам дами, които надменно декларират, че нямат време за секс. Редовните им оправдания са: децата, домът, работата... Но това ли са същинските аргументи за отвод от секс?
Защо дамата не желае да прави секс?
Жената нормално не споделя непосредствено на мъжа си " не! ". По-скоро, когато не желае секс тя му го демонстрира с отдалеченост и самообладание. Не откликва на ласките на колегата си и сама не му демонстрира деликатност. Също по този начин заобикаля обстановки, в които може да се стигне до секс, по тази причина си постоянно намира метод да си легне извънредно изтощена или когато мъжът ѝ към този момент е задремал. Тя постоянно намира какво друго да прави. Работи върху доклада за утрешния ден или готви ястия, които изискват няколко часа бодърстване. И по този начин нататък, до момента в който стане късно и към този момент има опрощение, че е изморена.

Вместо да каже " не ", дамата се скрива вечерта в спалнята на децата си, с цел да ги приспи и неведнъж заспива при тях.

 без секс

Сексът е обвързван с деликатност, непосредственост, а освен с оргазъм

Когато мъжете мислят единствено за себе си, с цел да се усещат добре, те не виждат, че обичаната им даже не получава оргазъм. Дори сексът от време на време я наранява, тъй като даже не е имала време да се възбуди, не се е овлажнила задоволително. И това се дължи на обстоятелството, че мъжете непрекъснато бързат и не са задоволително нежни с нея.

Но даже от време на време и най-нежния и прелъстителен мъж може да получи безапелационен отвод за секс.
Причината е, че може би мама ѝ е споделила, че " сексът е замърсен и неприятен! ". И че тя е решена да се отдаде на тези „ провинения “ единствено с цел да има дете и брачен партньор. Защото би трябвало да има брачен партньор.
И защото мъжете - " както споделя мама " - желаят единствено едно нещо - секс, те могат да бъдат манипулирани посредством този секс.

Психоложката непрекъснато се изненадва от привлекателни, умни, всемирски настроени, добре поддържани дами, които след няколко месеца брак са безапелационни: " Няма да има повече секс ".

Очевидно те са секси, могат да съблазняват. Мъжете се забавляват с тях.
И въпреки всичко: какво не обичат секса?
Те алармират за това по собствен метод, като споделят на индивида: " След сватбата, тигре! ". А тигърът е толкоз възбуден, че не вижда проблемите в това известие. Той приема сватбата, смятайки, че това ще е вратата му към парадайса. А по-късно кранчето на наслаждение ненадейно или последователно стопира.

 без секс

Как да се отървете от половите блокажи и да се насладите изцяло на секса?

Е, една година след сватбата тя му споделила, че повече няма да прави секс. Въпреки това той остава с нея с вярата, че тя ще промени решението си. А също и тъй като се грижи за къщата и за него, тя е умна, остроумна и образована. Той живее добре с нея.
А сексът? Той си е намерил държанка. Тя няма нищо срещу, тъй като задачата ѝ е била да има брачен партньор и дом, а не обич.

Това значи, че дамата, насочена към задачата - брака - може да употребява " не " и " да " когато и да е - когато си изиска. Това от време на време е повода за студенината ѝ.

Понякога се случва дамата, която - видимо без причина - споделя " не " на мъжа си, да не желае да го манипулира. Причината за студенината на женското сърце и тяло може да бъде мрачна и трагична. Често пъти става дума за принуждение в детството или даже обезчестяване.
След такава контузия дамата няма огромен избор. Тя може да се трансформира в нимфоманка и по този метод да възприема секса като единствения метод да построи връзка със себе си (натрапчива мастурбация) и със света (еротомания).
Или пък може изцяло да изгуби връзка с либидото си. В тази обстановка дамата прави единствено неприятни асоциации с тялото си, със секса, а затова и с интимността и нежността. Тя се опасява от тях, тъй като подозира, че зад тях може да се крият полово принуждение, оскърбление и болежка. За да не ги преживее още веднъж, тя се откъсва от тялото и възприятията си.

Въздържанието ѝ или нимфоманията може да са вследствие на претърпяно физическо принуждение в детството, да вземем за пример от побой. То може да бъде и резултат от потискащи хигиенични привички, да вземем за пример несъразмерна дисциплинираност - прекомерно ранно слагане на гърнето като бебе и така нататък Така тялото става обект на мъчителен надзор и опасност, а не на обич и възторг.

Означава ли това, че вагинизмът, т.е. стягането на влагалищните мускули, което не разрешава сексуален акт, е един тип дефинитивно " не ", което споделя в миналото злоупотребеното тяло?
Необходимо е да потърси помощта на сексолог. 

Има хора, които са склонни към соматизъм - т.е. не претърпяват възприятията си, а ги трансформират в разнообразни болести. В резултат на това те не усещат това, което е мъчително, само че също по този начин не се сблъскват с проблемите, които тези усеща биха им алармирали. Проблемите, които имат, се вземат решение от тялото им вместо тях - тялото е това, което реагира, страда и приказва с следващи заболявания за това, което усеща. То " трансформира " мъчителните усеща в заболявания. Хората, които са заети с заболяването, се отхвърлят от усеща, от дейности, от живот.

 без секс

Може ли психотерапията да помогне да се възстановите и да имате още веднъж прекрасен секс?

Тя може да помогне, само че има хора, които са били толкоз засегнати от потисническо образование или полова контузия, че желаят единствено едно нещо от живота: този акт да не ги допира повече. Защото всяко допиране, което са изпитали до момента, ги е наранило до дъното на душата им. А по какъв начин се прави обич без допиране? Няма по какъв начин.

Наистина, не всеки има силата да се оправи с предишното. Човек може да желае единствено едно: тишина, мир и безконфликтност. Жертвите на физическо принуждение или даже на давност от страна на околните, т.е. отхвърлени от тях, от време на време стигат до такава степен, че към този момент не желаят нищо.

 без секс

Да бъдем транспарантни, маловажни, подценени, когато сме деца, боли доста. Това оставя рана в сърцето, убеждението, че сме безполезни, когато даже фамилията ни е отхвърлило, не запомнило ни е.
Именно " забравените " девойки израстват като тихи, затворени, безстрастни дами, които би трябвало да бъдат подтиквани, непрекъснато подкрепяни, убеждавани, че заслужават цвете, усмивка, хубаво долни дрехи, обич. Телата им, " забравени " и от самите тях, споделят " не " на всичко. Тяхното либидо е до най-ниската допустима степен.

Какво се случва в дома ѝ, със брачна половинка ѝ?

Тя се неведнъж се развежда с него. Въпреки студенината, тя е до него, тъй като счита, че той ѝ дава всичко, което една жена може да желае: хубав дом, съвременни облекла, почивки в чужбина, дете.
Сега тя има буен ухажор, с който може да приказва по тематиките, които я интересуват. И най-сетне тя има себе си, цяла и същинска, чувствена жена. Тя към този момент не е студена.

Дали тя е преследвала удоволствията на тялото против фамилията?

Тялото е по-умно от нас. То не може да бъде заблудено, както може да бъде подведен мозъкът, който може да бъде прелъстен от положението на банковата сметка на кавалера. Ако дамата не получава непосредственост и деликатност от мъжа, тялото ѝ не получава искрата, която ще разреши на женствеността ѝ да разцъфти.

 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР