Забранената Кюрдска работническа партия (ПКК) е виновна за високите цени

...
Забранената Кюрдска работническа партия (ПКК) е виновна за високите цени
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: ПКК ни тероризираше с храни

Забранената Кюрдска работническа партия (ПКК) е отговорна за високите цени на храните, сподели турският президент Реджеп Ердоган, написа анкарският в. Хюриет.

Държавният глава през вчерашния ден се срещна с представители на локалните управляващи и разяснява повишаването на редица артикули от първа нужда в страната. "Терористите посегнаха на най-ценното – на нашата софра. Те съзнателно скриха артикули от комерсиалната мрежа и ги продаваха на по-ниски цени и не плащаха налози. Заради това цените на патладжаните и други зеленчуци и плодове скочиха доста и станаха недостъпни за доста наши съгражданка ", сподели той.

По думите на президента неотдавна в Югоизточна Турция (райони с плътно кюрдско население) силите за сигурност са провели интервенция, при която са били са били задържани десетки души. "Ние сложихме завършек на тази война против нас ", безапелационен бе той.

След изявлението на Ердоган цените доматите, чушките и други селскостопански артикули паднаха на половина. Анкара също съобщи, че 76 компании са били санкционирани общо с 810 000 турски лири (около 136 000 евро) поради далавера.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР