Забраната важи за държавните поръчки и държавните органи няма да

...
Забраната важи за държавните поръчки и държавните органи няма да
Коментари Харесай

Русия въвежда пълна забрана за закупуването на чужди антивирусни продукти

Забраната важи за държавните поръчки и държавните органи няма да могат да закупуват антивирусните решения на непознатите производители.
Руското държавно управление има намерение напълно скоро да наложи цялостна възбрана за закупуването освен на антивирусни стратегии, само че и на счетоводен програмен продукт и на системи за ръководство на документите. Това значи, че на държавните и правосъдните органи ще бъде неразрешено закупуването на антивирусните стратегии на Eset, Symantec и други, софтуера на Microsoft за счетоводни цели, системите за ръководство на документи на IBM, DELL EMC, Oracle и така нататък

Още от първи януари 2016 година бяха въведени ограничавания за закупуване на непознат програмен продукт за държавни потребности, само че бе разрешено пазаруването и потреблението на непознат програмен продукт, единствено в случай че той няма съветски аналог или съветският програмен продукт не поддържа нужните функционалности.

В края на месец ноември 2016 година подгрупата “Интернет+Суверенитет” в администрацията на президента стартира подготовката на предложение, въвеждащо твърди ограничения и наложително мотивиране за потреблението на задграничен програмен продукт в държавните структури. Сега ограниченията стават още по-твърди, в началото за антивирусните решения.

Най-известните съветски компании, създаващи програмен продукт с най-високо качество са Kaspersky Lab, Dr. Web, 1С, Naumen.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР