Забраната на внос на украинско зърно, която служебният кабинет поиска

...
Забраната на внос на украинско зърно, която служебният кабинет поиска
Коментари Харесай

Василев: Забраната за внос на украинско зърно нанесе щети в размер на 146 млн. лв.

Забраната на импорт на украинско зърно, която служебният кабинет изиска от Европейска комисия все още е нанесла вреди на хазната в размер на 146 млн. лева от невнесено Данък добавена стойност. Ако възбраната продължи до края на годината, чакаме вреди от 40 млн. лева.на месец. Това съобщи пред публицисти финансовият министър Асен Василев.

„ С това си непремерено решение служебният кабинет лиши хазната от доходи и накара народа да заплаща повече за брашно, самун, олио и фуражи, с цел да отбрани един бранш, който предходната година е генерирал облага от 2 милиарда и половина лв. ”, изясни Василев. И показа статистика за облагите на сектор„ Зърнопроизводство ".

„ При позволен импорт предходната година облагата е 2 милиарда и 607 млн. лева.Проходите са 7 милиарда и 765 млн. лева, а облагата е 1 милиарда и 862 млн. лева Приходите за 2021 година за сектораса 1,9 милиарда, а за 2022 година - 2 милиарда лева ", уточнифинансовият министър Асен Василев.

Субсидията, която страната е дала към всички селски стопани за 2021 година е 1,6 милиарда лева, а за 2022 година е 1,96 милиарда лева, от които 890 млн. лева евросредства и 1,1 милиарда средства от националния бюджет, посочи Василиев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР