За втори път се отложи разпоредителното заседание по делото (с

...
За втори път се отложи разпоредителното заседание по делото (с
Коментари Харесай

Фалтастарт на делото срещу лекаря, който застреля крадец

За повторно се отсрочи разпоредителното съвещание по делото (с което се дава старт на процеса - б.р.) против доктор Иван Димитров от Пловдив, упрекнат в причиняване на гибелта на крадеца Жоро Джевизов-Плъха при превишаване на рамките на неизбежна защита, заяви " 24 часа ".

Рентгенологът е притеглен към наказателна отговорност и за нелегално владение на револвер " Валтер " и 16 патрона.Заседанието трябваше да се състои в пловдивския областен съд, само че се провали поради заболяване на съдийката. Предишния път пък в залата не се яви дамата на апаша, която е някъде в чужбина и не е получила призовка.

" Цяла година към този момент мина. Кога най-сетне ще тръгне това дело. Докторът умъртви сина ми като куче. Взе ми душата ", съобщи майката на крадеца Златка Атанасова.

Тя твърди, че след гибелта на Жоро се грижи за трите му деца - момчета на 1,5, на 17 и 18 години. Майка им от една година била зад граница и не се обаждала.

Роднините на умрелия към този момент желаеха 300 000 лв. кръвнина.Пред Съдебната палата през днешния ден пристигнаха другари на рентгенолога, които упорстват той да бъде оневинен.

На 1 март предходната година престъпно проявеният Джевизов от ромския квартал Столипиново решил да извърши кражба в дома на лекаря в кооперация в Пловдив. Докторът бил самичък у дома, тъй като правел ремонт. Зад постройката, в която живеел, имало двор с шест гаража, първият от които употребил за работилница.Около 1,30 часа през нощта на 2 март доктор Димитров минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата тъкмо в този гараж свети. Помислил, че е не запомнил да я изключи и решил на сутринта да отиде да я загаси. След известно време обаче забелязал, че работилницата е тъмна и вратата й леко открехната. Решил да ревизира какво се случва и помислил, че е осъществена кражба.

Като излизал от жилището си, обвиненият доктор взел нелегално притежаван револвер " Валтер ", зареден с патрони, за които също нямал позволение, и се насочил към гаража. Там се намирал Жоро Плъха, който бил приготвил разнообразни предмети за изнасяне в найлонови торби.

Преди да създаде изстрел, докторът бил атакуван от крадеца с нож с 12-сантиметрово острие и с железна рекламна табела. Плъха предизвикал на лекаря прободно-порезна рана в десния крайник, а от удара с табелата - травматичен оток на дясната ръка. Това е и повода да се одобри от проверяващите, че убийството е осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита.

Освен това от прокуратурата опровергаха лекаря, че брачната половинка и двете му деца са били в дома им по време на закононарушението и той употребява като защитна версия. След разпитите на 15 очевидци станало ясно, че доктор Димитров е следил в продължение на 30 минути кражбата от гаража му. Стрелял от упор в Плъха с нелегално притежаваното оръжие.

След това се обадил на собствен другар, който помолил да прикрият уликите от мястото на престъплението. Обадил се е и на различен непосредствен, от който пък изискал да скрие револвера, който и досега не е открит.

Ако бъде наказан, Иван Димитров може да получи 5 години затвор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР