За трета поредна година ученикът Никола Комаровски извади Богоявленския кръст

...
За трета поредна година ученикът Никола Комаровски извади Богоявленския кръст
Коментари Харесай

Ученик за трети път вади кръста в Разград

За трета поредна година ученикът Никола Комаровски извади Богоявленския кръст в Разград. Заедно с него във водите на язовир „ Пчелина “ скочиха още 15 мъже. Победителят получи икона, а за всички участници в ритуала имаше грамоти.

Дванайсетокласникът в Националната професионална техническа гимназия „ Шандор Петьофи “, който е играч по карате киокушинкай, си пожела да бъде здрав и да има триумфи, тъй като му предстоят значими надпревари. „ Желая на всички, които участваха и участват на ритуала по мятане на кръста, също здраве и шанс “, сподели още той, откакто излезе от водата. Никола съобщи, че чувството да извади Богоявленския кръст е неповторимо. „ Бях уверен, просто усещах, че и тази година ще съм щастливеца, който ще избави кръста във водите на „ Пчелина “, добави ученикът за Българска телеграфна агенция.

Богоявленският обред още веднъж събра край язовира доста хора. Архиерейският наместник отец Георги благослови всички участници и освети кръста, преди да го хвърли във водоема. 

За да поддържат смелчаците, които се бориха за Светия кръст, на ритуала участваха регионалният шеф Владимир Димитров, кметът Добрин Добрев, ръководителят на Общинския съвет Галина Георгиева и общински съветници. 

Традицията за ритуално мятане на кръста в Разград беше възобновена след повече от 20-годишно спиране от младите бизнесмени Андрей Андреев, Джипо Джипов и Христофор Илиев.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР