Шофьорка се оплака в социалната мрежа Facebook, че неизвестни са

...
Шофьорка се оплака в социалната мрежа Facebook, че неизвестни са
Коментари Харесай

Откраднаха регистрационните табели на автомобил в София

Шофьорка се оплака в обществената мрежа Фейсбук, че незнайни са отмъкнали регистрационните табели на автомобила й.

Колата на Илияна Иванова била паркирана в региона на жилищен комплекс " Лагера " в София.

" След като някои хора не се стопираха да крадат чистачки и да пукат гуми, в този момент пристигна ред на регистрационните табели на колите ", написа тя.

Жената отбелязва в обявата си, че е забелязала, че регистрационните табели на други коли също липсват.

" Онзи ден откраднаха моите, а дни по-късно видях още няколко коли без регистрационни табели. Нямам думи за безобразието на някои хора! Видях по-долу, че има обява за открити регистрационни табели, за съжеление, не са на моята кола. Дано някой се зарадва, макар че нямам визия какво се прави следователно ", добавя Илияна.

Потърпевшата е сигнализирала органите на полицията. 

" Номерата ми са оповестени за откраднати. Дано крадливата сбирщина си откри майстора в някакъв миг! ", приключва обявата си тя.

Тя е посетила КАТ, а чиновниците там й съобщили, че се в последно време зачестяват кражбите на регистрационни табели.

Задигането на непознати номера е нагла скица, която съществува от години.

Табелите могат да се употребяват за разнообразни типове измами, кражби и обири. Най-често се употребяват от апашите, с цел да заредят без да заплащат от някоя бензиностанция. Камерите записват регистрационния номер и полицията незабавно се насочва към притежателя, който - става известно - също е пострадал. По-хитрите крадци протягат ръка на табелите на коли, които като цвят и модел са сходни на техните лични коли. Така измамата се открива по-трудно, описват схемата от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Регистрационни номера се отмъкват и за доста по-тежки закононарушения като да вземем за пример за кражби на банкомати, какъвто случай имаше неотдавна. Затова, когато установите неналичието на табела, неотложно би трябвало да уведомите полицията. Първата стъпка е да посетите районното ръководство и да пуснете заявление (жалба). Така органите на реда биват известени. На пострадалия се постанова по-късно да си заплати за нови табели в КАТ.

Законодателството е изрично: при загубване или открадване на табели с регистрационен номер, отговарящи на българските стандарти, те се афишират за търсене, а транспортното средство се записва с нов регистрационен номер. Старият регистрационен номер не се употребява наново.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР