За социопатите е характерен дефицит на емоции, присъщи за обикновените

...
За социопатите е характерен дефицит на емоции, присъщи за обикновените
Коментари Харесай

Кои са отличителните белези на социопатите?

За социопатите е присъщ недостиг на страсти, присъщи за елементарните хора. Чувства като обич, виновност, позор или разкайване са непознати за социопатите. Психолозите са безапелационни, че един социопат не изпитва възприятие за морална отговорност и обществена съвест.

Соципатите постоянно построяват схеми, посредством които да манипулират другите, без да се замислят за последствията и породените вреди на близките. Реакцията към жертвите е студена и безсърдечна, което е несъмнено доказателство за неналичието на честен ориентир и обикновено отношение към другите човешки същества.

За да разберете дали един човек е социопат, би трябвало да наблюдавате деликатно тяхното взаимоотношение с близките. Често се случва този вид хора в началото да очароват с държанието си, само че тази маска е сложена за по-лесното манипулиране на обектите. Впоследствие обаче държанието им стартира да се характеризира с неистини, измами, присторени страсти, посредством които да се провокира милостта, съжалението или благосклонността на така наречен „ жертви “.

Друга присъща линия на социопатите е слагането на цели и осъществяването на дейности, които са само и единствено за персонална полза и то за сметка на другите. Според психолози животът на социопата се върти само към задоволяването на личностните потребности, без значение какво коства това на другите.

Проследявайте историите и информацията, която подава хипотетичния социопат. Типично за тях е да си измислят комплициран генезис, постоянно надценяват себе си и своя опит и просто лъжат, с цел да накарат близките да повярват на това, което желаят.

Социопатите в никакъв случай не показват възприятие за виновност или разкайване, в резултат на непозволени дейности към другите. Липсата на страст и неуспеха в опитите да се изрази страдание е един от признаците за социопатия. Социопатите, на които се оповестяват тежки присъди за осъществени от тях насилия или други закононарушения, нормално посрещат ориста си с ледено изражение.

 Кои са отличителните белези на социопатите?

Преценете дали следения субект има умствената дарба да разбере личните си дейности. Социопатите нормално схващат своите дейности, осъзнават, че са неверни и обществено неприемливи, само че просто не отдават никакво значение.

Подложете хипотетичния социопат на психически проби, с цел да определите психическата непоклатимост на лицето. Като цяло присъщите черти за социопатите се появяват още в тинейджърските години. Лъжите, кражбите и нарушаването на законите от време на време може да е един от първите сигнали на социопатично държание.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР