За собствениците на бизнес във Великобритания, които са изправени пред

...
За собствениците на бизнес във Великобритания, които са изправени пред
Коментари Харесай

The Independent: Британският бизнес се премества в Естония

За притежателите на бизнес във Англия, които са изправени пред вероятността да останат отвън Европейския съюз след вота за Брекзит, може би има решение, написа вестник The Independent. Естония предлага стратегия за електронно място на престояване, което разрешава на чужденците да открият своя бизнес и финанси в страната посредством онлайн кандидатстване, което лишава единствено минути.

Програмата набира известност и предлага на бизнесмените опция да останат в правните граници на Европейски Съюз, като записалите се онлайн могат да се възползват от „ минимална администрация и ясна данъчна система “.

За страдание, чужденците, утвърдени за електронно място на престояване, няма да могат да станат жители на Естония. Въпреки това след въвеждането на системата нови 1000 бизнеса са регистрирани в страната, в допълнение към 60 хиляди, които към този момент са там.

Данните демонстрират, че след излизането на резултатите от референдума в Обединеното кралство кандидатствалите за електронно място на престояване в Естония са се нараснали десетократно.

Правителството на балтийската страна поддържа програмата, защото вижда в нея метод за привличане на повече пари в дребната стопанска система на страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР