За шеста поредна година инициативата Български кариерен форум ще срещне

...
За шеста поредна година инициативата Български кариерен форум ще срещне
Коментари Харесай

Българите в Германия могат да научат за кариерните възможности в родината си на форум през април

За шеста поредна година самодейността Български кариерен конгрес ще срещне българи в чужбина с евентуални работодатели в родната им страна и ще ги запознае с опциите за кариера и развиване, в случай че решат да се завърнат. И тази пролет форумът се организира в страните с най-вече български емигранти - Англия и Германия, като ревюто в Лондон към този момент се състоя на 10 март, а това в Берлин следва на 21 април.

По публични данни в немската столица и провинцията Бранденбург живеят над 33 000 българи, близо 2 000 от които са студенти и за столицата на Англия статистиката е напълно сходна.

През 2017 година на форумите за двете страни се отзоваха над 300 учащи и работещи в чужбина българи, а измежду работодателите, които ги посрещнаха, както и тази година бяха одобрени на пазара имена. Тази година измежду фирмите са да вземем за пример " Теси ", " Easy Consult ", EVN, " TBI Bank ", " Карлсберг България ", " Despark ", както и организациите " Заедно в час ", " Лечение без граници " и " Обединени хрумвания за България ".

След три сполучливи изложби във Франкфурт, форумът тази година се мести в столицата на Германия Берлин. Той ще се организира на 21 април във FORUM Factory . Повече информация за работодателите, които ще вземат участие и опциите за кандидтастване и регистрация има на уеб страницата на уредниците.

" Български кариерен конгрес " е организация, основана от и за студенти. Екипът се състои от български студенти и млади експерти с опит в чужбина и за да резервира образа си, екипът всяка година се уголемява с нови попълнения, като тази година в организирането на събитията се присъединили още 12 доброволци, студенти във Англия и Германия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР