За септември има осигурени количества газ, от октомври нататък няма

...
За септември има осигурени количества газ, от октомври нататък няма
Коментари Харесай

Алексиев: От октомври нататък няма осигурени количества газ

За септември има обезпечени количества газ, от октомври нататък няма такива. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер по икономическите политики Христо Алексиев, който управлява основания Кризисен щаб в енергетиката.

Брифинг след съвещание на Кризисния щаб по енергетика
Posted by on Monday, August 22, 2022
След днешното съвещание на щаба Алексиев уточни, че щабът работи едвам от три седмици, а първоначално работата му е била съсредоточена в това да събере нужната информация.

„ Проблемите, които са насъбрани, са доста “, означи Алексиев.

Той добави, че щабът се е концентрирал в началото върху довършването и стартирането в употреба на газовия интерконектор с Гърция, както и финансовото стабилизиране на „ Булгаргаз “.

Служебният кабинет стартира договаряния с Азербайджан за доставки на спомагателни количества природен газ,обяви от своя страна енергийният министър Росен Христов след съвещанието на Кризисния щаб по енергетика. По думите на Христов договарянията ще бъдат извънредно значими, като се надява в идващите седмици да бъдат реализирани триумфи.

Той анонсира, че има индикации от турски компании за доставки на тръбен газ в България. По отношение на Топлофикация-София министърът изясни, че са се провели няколко срещи със Столична община, като е основана работна група от специалисти, която да откри съществено друго решение.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР