За съжаление в момента 113 000 души са активни болни

...
За съжаление в момента 113 000 души са активни болни
Коментари Харесай

Кантарджиев се плаши от Кацаров: Знае ли какво значи локдаун?

За страдание сега 113 000 души са дейни заболели - това в никакъв случай не е било. Това, което малко ме тормози, че това, което се хвали Министерство на здравеопазването, тъкмо назад споделят шефовете на лечебните заведения. Това съобщи консултантът по имунизиране в Столична община проф. Тодор Кантарджиев пред Българска национална телевизия. 

По думите му тежко е ситуацията във връзка с многото заболели и лекуване. Още известно време ще се усилва броят на умрелите, само че за жалост такива са обстоятелствата. На първо място би трябвало да мисля за околните си и да пазят близките, прикани Кантарджиев.
Проф. Кантарджиев даде съвет на здравния министър какво е трябвало да прави с ковид
Разбира се, връщането на децата в учебно заведение съставлява риск да се усили заболеваемостта от COVID-19. Това съобщи някогашният началник н...

Той акцентира, че рискът за здравето на хората е по-малък, в случай че отидат да гласоподават от това да отидат в магазина да пазарят. Важното е маската да не слиза от лицата на хората и да се проветрява в изборните секции, прикани Кантарджиев. Той предизвести, че в случай че има опашки пред изборните секции, тогава към този момент има заплаха от заразяване. Ако имаш предпочитание се справяш, само че в случай че мислиш за други неща и за едни пари по какъв начин да ги усвоиш за себе си, тогава към този момент е ужасно, разяснява имунологът.

Кантарджиев доста се плаши, когато служебният здравен министър Стойчо Кацаров каже нещо. Сега той споделя, че няма да има локдаун, само че не знам знае ли какво значи локдаун. Каквото е споделил постоянно е ставало противоположното, заяде се Кантарджиев със здравния министър. 

Според някогашния шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания уточни, че въвеждането на зелен документ за съществуването на нужния брой антитела е положително решение. Медицинското мнение е такова, че имаш ли антитела, значи си бил в контакт с вируса, доста по-вероятно е да имаш доста по-силен клетъчен имунитет, само че доста неща се отриха и се организираха разногласия за клетъчния имунитет. 

Той уточни, че нормално като хората са прекарали болестта, имат отбрана от делта разновидността, само че най-лошото е, в случай че настъпи такава разновидност, която да прескочи резултата на имунизациите. Откъде го измислиха делта плюс, какво се оказа? Лафът делта плюс поражда лятото, само че в Британия споделят, че разновидността 4.2 се разпространявал с 10% повече, само че по нищо друго не се различавал. Това не е тематика за плашене, тъй като делта плюсът не е по-заразен, не е по-опасен, само че е инфектиран 10%. Делта разновидността е инфектиран доста пъти повече, предизвести проф. Кантарджиев. 
240 умряли, ма то щото понеделник – абе 20 месеца знаете ли какъв брой понеделници има, нямали сме такива числа?
Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев, който беше началник на Националния действен щаб за битка с ковид и който в този момент...

Той посочи, че имунитетът от ваксина и боледуване е нещо доста значимо. Когато се имунизират бебетата за детски паралич, 60% от бебетата не реагират от първата доза от общо три. 

За третата бустерна доза, проф. Кантарджиев съобщи, че към този момент системата е такава, че хора, които са с преклонна възраст и имат предпоставки за по-слаб имунитет, би трябвало да си слагат трета игла. Няма да им навреди, увери той. 

Според него, когато затвориха учебните заведения, оперативният щаб на Столична община излязоха с предложение най-малко децата от началния курс на образование да вървят на учебно заведение. Сега направиха сътрудниците добра концепция да се тестуват децата, само че не го направиха в подобаващия миг и не убедиха хората, че можеха да го вършат по-добре родителите, разяснява още Кантарджиев концепцията на Министерство на здравеопазването с щадящите проби за дребните възпитаници. 

Още:
Проф. Кантарджиев: Болниците могат да устоят още седмица
" Болниците могат да устоят още малко в тази пандемия - българският доктор е изживявал всички неточности на ръководещите и да ви кажа, наш...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР