За публично разискване е препоръчана нова разпоредба на Министерство на

...
За публично разискване е препоръчана нова разпоредба на Министерство на
Коментари Харесай

Хаос с легналите полицаи, повечето са незаконни

За обществено обсъждане е предложена нова наредба на Министерство на вътрешните работи и Министерство на районното развиване. Става дума за слагането на пътни неравности на платното - или по този метод известните " легнали чиновници на реда ".

Върховният административен съд реши в края на февруари да анулира актуалните правила при този способ за ограничаване на скоростта. По-високи пътни неравности или по този начин наименуван „ легнали чиновници на реда “, единствено че и по-разнообразни начини за ограничаване на скоростта по пътищата планува новата наредба, която е предложена на обсъждане от Министерство на вътрешните работи и Министерството на районното насърчаване и благоустройството, оповестява Българска национална телевизия.

След решението на Върховен административен съд от края на месец февруари, с което досега актуалните правила бяха анулирани, процесът по основаване на сходни уреди е стопиран. Новата наредба обаче ще сътвори и компликации пред администрациите. Голям е броят на по този начин наименуван „ скрити чиновници на реда “, които не дават отговор на каквито и да било законови условия. На всевъзможни места в Пловдив могат да се открият странни неравности, които са издигнати от бетон и са прекалено високи.

" До спортното образователно заведение, продължението в посока Прослав са доста високи, има знаци, аз си ги знам, който не знае имам изненада ". " Ефективни са, единствено че да бъдат по-полегати, неочакваното подскачане на една кола и пасажерите в нея не е приятно ". Не са малко и случаите, в които жителите правят подписки до администрацията такива уреди да бъдат отстранени. " Имаме случаи от поданици и сигнали, част от тях бяха подложени на правосъден контрол. В такива случаи отстраняваме нередностите ", посочи Георги Стоилов – Оперативна стратегия „ Организация и контрол на транспорта “.

Тази година в Пловдив на 20 места би трябвало да бъдат поставени нови повдигнати уреди. Проектите за тях обаче са направени по старите правила. И според Оперативна стратегия „ Организация и контрол на напредването “ новата наредба ще утежни процедурите.

" Видяхме че са вкарани доста рестрикции по отношение на утвърждението на проектите и реализацията им, защото във всеки един от случаите се записват спецификите на мястото, а тук имаме към този миг съгласуване на проекти, и реализация по този метод сякаш правиш нов проект за пътя, а не една неравност ", добави Георги Стоилов – Оперативна стратегия „ Организация и контрол на транспорта “.

Според експерти по пътна сигурност наредбите за основаване на пътни неравности би трябвало да бъдат променени. " Без съмнение един участник в напредването виждайки такова съоръжение по някакъв способ той осторожва вниманието си, единствено че в последна сметка резултатът в дългогодишен план не е допустим ", показа Кирил Драганов – експерт в Европейски център за транспортни политики. Новата наредба планува във връзка с пътя и мястото височината на неравностите да варира от 5 до 10 см съгласно от това каква скорост желаеме да бъде осъществена. По старите правила височината беше закрепена на 7.5 см.

" Двата знака би трябвало да бъдат съобразени, за да са съответни на пътя, а тъкмо управление на скоростта ", убеден е Кирил Драганов – експерт в Европейски център за транспортни политики. Предвидени са удобни условия с динамична маркировка да се лимитират на места прави браншове или напредването по тях да става зигзагообразно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР