За повечето производители на мотоциклети самото участие в Париж-Дакар е

...
За повечето производители на мотоциклети самото участие в Париж-Дакар е
Коментари Харесай

7 режима за CRF1000L Africa Twin Adventure Sports 2018

За множеството производители на мотоциклети самото присъединяване в Париж-Дакар е огромно предизвикателство, а сполучливото изминаване на целия маршрут е неоспорим успех. Но Africa Twin е основана да побеждава. Вдъхновена от митичния NXR750 с лекост преодолява и най-тежките терени. Не е проблем да прекоси пустинята с безкрайните пясъци, скали, прахуляк и нечистотия, с температури през нощта от под нулата, денем до +50, със нечистото гориво и задръстени филтри.
Наследила основания преди 30 години именит Honda XRV650 Africa Twin става приемник на неговата популярност, и обогатява носталгията и страстта с насъбрания през годините опит, висока технологичност и иновативност.

И преди, и в този момент тайната на триумфите е в съвършения баланс сред тегло и мощ. Резултатът е мотоциклет, който може да бъде каран ежедневно в трафика, да бъде употребен за туристически обиколки, както и за незабравими офроуд завършения.

Africa Twin Adventure Sports е по-висок от предшественика си, с по-широка, комфортна седалка, и с по-изправена позиция на лидера. Спойлерите и ветроупорното стъкло обезпечават по-добра отбрана на лидера, а по-големия и интензивен протектор на картера, както и ролбарите пазят мотоциклета. Новият контейнер поема 5.4 литра гориво допълнително, с което усилва автономността до 500km. Ръкохватките с подгрев, изводът за зареждане 12V и други дребни екстри основават комфорт и улеснение.

Мотоциклетът е с нова, усъвършенствана кутия на въздушния филтър, с олекотения балансиращ вал, системата за подаване на газ Throttle By Wire (TBW) с три режима, и с контрола на сцеплението Honda Selectable Torque Control (HSTC).

Уникалната автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител DCT (Dual Clutch Transmission) дава опция и за механична промяна на предавките. Освен познатия машинален, пряк автоматизиран, и три спортни автоматизирани режима има опция и за по-добър надзор на офроуд приключенията с G бутона.

Задните мигачи са с функционалност " Emergency Stop Signal ". При скорост от над 53 км/ч, и натискане на някоя от спирачките, и понижаване с над 6,0 м/s2 се включват спешните светлини, с което предизвестяваме другите участници в придвижването. При мокро време и задействане на ABS времето за реакция се съкратява, и реагира при понижаване с 2.5m/s2. Изключват се автоматизирано: вместо с елементарен таймер сравнявайки скоростите на предното и на задното колело, и пресмятат по кое време да дезактивира системата.

Докато Africa Twin 2017 оферираше 3 режима на HSTC, плюс OFF, 2018 е със 7 режима – от режим 1 за нападателна офроуд употреба с оптимално сцепление до режим 7 за мокри и хлъзгави гладки настилки. Има опция и за цялостното изключване на HSTC.

Двигателят работи в три съществени режима:

TOUR/Туристически: оптималната мощ, междинна моторна спирачка, и висок HSTC.

URBAN/Градско: междинна мощ, моторна спирачка, и висок HSTC.

GRAVEL/Оф-роуд: ниска мощ, моторна спирачка, и висок HSTC.

Четвъртият режим: USER дава опция на лидера на персонализира, както и да трансформира когато и да е настройките, с цел да получи съвършения за него мотоциклет.

Новата DCT за Africa Twin е създадена особено за работа в по-тежките условия на офроуда. Благодарение на G-превключвателя на таблото може да променяте сцеплението на задната гума, и да осъществявате по-голям надзор с помощта на опцията за смяната на приплъзването на съединителя при промяната на предавките.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР