За посещението си в Китай тази седмица Ким определено не

...
За посещението си в Китай тази седмица Ким определено не
Коментари Харесай

Ким Чен-ун докара своя Maybach за срещата с китайския президент

За визитата си в Китай тази седмица Ким несъмнено не пътува с малко багаж. Неговият персонален аероплан - Илюшин Ил-62, планиран през 60-те години, е бил съпроводен от товарен аероплан Ил-76, с потенциал да придвижва над 40 тона.

При това си пътешестване товарният аероплан, наподобява, транспортира и първокласна кола.
Кадри от китайски малките екрани демонстрират по какъв начин Ким идва за срещата си със Си в черен седан, който наподобява на създаваната от Daimler AG марка Maybach. На едната задна врата има златиста емблема.

На фотография, оповестена от севернокорейските държавни медии, пък може да се види по какъв начин Ким маха от черен автомобил с националния герб на Северна Корея в златисто.
Стандартен Maybach от модела, който се вижда на китайските видеокадри, тежи към 2 700 кг, макар че формалните държавни коли нормално са по-тежки поради слагането на бронировка и друго съоръжение.
Личният аероплан на Ким от руско време теоретично може да измине над 9 600 км, което значи, че може да реализира полета от Пхенян до Сингапур, написа WSJ.
Севернокорейските самолети обаче не са летели доста на дълги разстояние, което може да накара уредниците на пътуването в Пхенян да вземат спомагателни защитни ограничения, споделя Грег Уолдрън, ръководещ шеф за Азия на изданието Flightglobal.

Въпреки това, “стига самолетът да е добре поддържан, полетът до Сингапур би трябвало да е относително безвреден.”
По маршрута има голям брой летища — в Китай и Виетнам, да вземем за пример, които биха могли да послужат за зареждане или точки за отклонение при положение на изключителна обстановка.
Ако пък остарелите самолети на Северна Корея се окажат негодни за задачата, Пхенян може да вземе назаем аероплан от Пекин, съгласно китайски специалисти.
От Съединени американски щати са разговаряли тази седмица със Сингапур за това градът-държава да бъде хазаин на срещата, съгласно източник, осведомен с диалозите. Ролята на Сингапур ще бъде да обезпечи защита и място на срещата.
Ким евентуално ще дойде със сериозен антураж, който включва персонална защита и вероятно неговата персонална лимузина, съгласно дипломати с опит в сходни интернационалните визити.
Той би желал лична кола, както и информационно съоръжение и защита, споделя Уилям Зарит, някогашен американски посланик, който сега е ръководител на Американо-китайската комерсиална камара в Китай.
Севернокорейските водачи в предишното разчитаха на железопътен превоз. Основателят на страната Ким Ир Сен и неговият правоприемник и наследник Ким Чен Ир пътуваха до места, като Пекин и Москва, с бронирани влакове.
Ким Чен-ун обаче демонстрира интерес към пътуването по въздух. През 2014 година севернокорейската държавна телевизия пусна видео, на което се счита, че Ким пилотира Антонов Ан-148.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР