За пореден ден има протестиращи пред Съдебната палата в София,

...
За пореден ден има протестиращи пред Съдебната палата в София,
Коментари Харесай

Отново протест пред Съдебната палата в София

За следващ ден има протестиращи пред Съдебната палата в София, заяви NOVA. Вечерният митинг е проведен от самодейността „ Правосъдие за всеки”.

Сутринта беше проведена нова форма на митинг против основния прокурор Иван Гешев. Освен, че разпънаха палатките и шатри, недоволни блокираха всички входове на Съдебната палата в София за да не позволен Гешев да влезе в постройката.

Дежурни на пост ще има всеки работен ден от 09:00 до 17:00 часа. Акцията е на придвижване „ БОЕЦ” и беше подкрепена и от политически партии.

Палатковият лагер пред Съдебната палата се разрасна.

„ Това е едно начало – оставката на Гешев. Това е главното ни искане”, съобщи Георги Георгиев, гражданско придвижване „ БОЕЦ”.

От 09:00 сутринта недоволни окупираха централния и останалите четири служебни входа на Съдебната палата. Заканиха се, че Гешев ще бъде спрян с жива верига, с цел да не отиде на работното си място. Акцията е дело на придвижване „ БОЕЦ”. Протестиращите твърдят, че няма да пречат на жителите и институциите да си правят работата.

„ Не скверним тази постройка. Тя ще ни би трябвало, в нея да бъдат съдени от обективен съд хората, които доведоха страната до тотално преодоляване от корупция, съобщи Камен Добрев, протестиращ.

„ На България не е необходим основен прокурор, тази служба би трябвало да бъде премахната”, счита Велислав Величков, „ Правосъдие за всеки”.

Сутрешна среща с основния прокурор по този начин и не се състоя, въпреки че протестиращите чакаха, че той ще влезе със служебна кола през улица „ Лавеле”.

По обяд от пресцентъра на прокуратурата оповестиха, че основният прокурор е на работна среща в Габрово и Дряново. С магистратите там той е разискал битката против битовата престъпност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР