За пета поредна година еднократната помощ, която държавата отпуска на

...
За пета поредна година еднократната помощ, която държавата отпуска на
Коментари Харесай

Държавата отново дава по 250 лева на бедните семейства с първокласници

За пета поредна година еднократната помощ, която страната отпуска на бедните фамилии с първокласници, ще бъде 250 лв.. Решението ще бъде гласувано на днешното съвещание на държавното управление.
 
Право на тази помощ имат родителите на деца, записани в първи клас на държавно или общинско учебно заведение, в случай че месечният им приход не надвишава 400 лв. на член от семейството.
 
Подоходният аршин не важи за децата с трайни увреждания, децата с един жив родител и настанените при близки или в приемно семейство. Според направените планове помощта ще бъде отпусната на фамилиите на 46 000 деца.
 
С друго решение кабинетът ще пренасочи спомагателни средства към бюджета на Национален осигурителен институт по отношение на идното двуетапно нарастване на минималната пенсия. Те ще се вдигне на 180 лв. от 1 юли, а от 1 октомври ще стане 200 лв..
 
Промяната ще засегне приходите на към 800 000 пенсионери. Според изчисленията на общественото министерство, от началото на октомври близо 40% от възрастните хора у нас ще получават минимална пенсия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР