Добивът на газ в Русия се е увеличил с 8%

...
Добивът на газ в Русия се е увеличил с 8%
Коментари Харесай

Русия компенсира спада в производството на петрол с ръст в добива на газ

Добивът на газ в Русия се е нараснал с 8% през първите четири месеца на годината до 246,4 милиарда куб. м., заяви съветският президент Владимир Путин.

Добивът на нефт е намалял с 1,8 % до 195,7 млн. тона през миналата година, което значително се дължи на съкращенията на производството според споразуменията на ОПЕК+.

На среща с Путин участваха вицепремиерът Александър Новак, съветският представител на срещите ОПЕК+, министърът на енергетиката Сергей Цивилев, заместник-ръководителят на президентската администрация Максим Орешкин и ръководителят на газовия колос „ Газпром “ Алексей Милер, оповестиха държавните медии.

Милер отсъстваше от делегацията на Путин в Пекин предходната седмица. По време на визитата на съветския държавен глава в Китай не бяха оповестени нови покупко-продажби за нефт и газ.

„ Въпреки глобите и забележителната неустойчивост на международните и районните енергийни пазари, вътрешният горивно-енергиен комплекс се развива устойчиво и се откриват нови области за експорт “, съобщи Путин на срещата.

„ И това, което е извънредно значимо и предпочитано за нас, е, че той надеждно и изцяло задоволява вътрешните потребности. Икономиката на Русия пораства, потребностите се усилват и са задоволени от горивно-енергийния комплекс “, добави той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР