За първи път в 100-годишната история на най-големия френски конкурс

...
За първи път в 100-годишната история на най-големия френски конкурс
Коментари Харесай

Победа над стереотипите: За първи път „Мис Франция“ е с къса коса

За първи път в 100-годишната история на най-големия френски конкурс за хубост, победителката в " Мис Франция ", е с къса коса.

20-годишната Ив Жил приветства достижението си като " победа за разнообразието ".

" Никой не може да ви каже кои би трябвало да бъдете ", съобщи тя пред публиката, оповестява Euronews.

Жил даде обещание да " пази полезностите на мощните дами ".

След успеха си в събота тя добави: " Свикнали сме да виждаме красиви победителки с дълги коси, само че аз избрах друга визия. Всяка жена е друга и всички ние сме неповторими. "

Жил, която следва математика и статистика, съставлява северния френски район Норд-Па дьо Кале, като това е четвъртата участничка от района, която взима короната за последните 10 години.
       View this post on Instagram                      
A post shared by TF1 (@tf1)

Победата ѝ обаче беше посрещната враждебно от някои.

В обществените медии консуматори гневно нападнаха тънката ѝ фигура и я сравняваха с други състезателки в състезанието.

" Искате ли да се обзаложим, че следващата година Мис Франция ще бъде транс? ", написа в X Филип Ерлин.

" Хората, които ме подлагат на критика поради косата ми, не ме тормозят, тъй като постоянно мога да я трансформира ", сподели Жил в изявление за френския всекидневник Le Parisien.

" Аз избрах тази прическа, само че не съм избрала тялото или метаболизма си. Не разбирам по какъв начин някой може да подлага на критика човек поради нещо, което не може да промени ", добавя тя.

Жил съобщи, че желае да насърчи децата - изключително младите девойки, да се занимават с математика и просвета. Тя се надява, че личната ѝ пристрастеност към предмета може да помогне той да не наподобява толкоз комплициран и плашещ.

" За мен има проблем с метода, по който се преподава математика ", споделя тя пред френската телевизия TF1.

" На младите децата се споделя, че математиката е комплицирана, че е сложна. Не! Трябва да им кажете: слушай, това е предизвикателство, ще се забавляваш. Просто има проблем и би трябвало ти да намериш решението. Това ще промени цялата динамичност! ", уверена е " Мис Франция “.

Тази година беше второто издание на състезанието, откогато разпоредбите бяха изменени, с цел да се даде опция за по-голямо многообразие на участничките.

Възрастовата граница, която преди беше лимитирана до 24 години, беше отстранена.

На кандидатките е разрешено също да са омъжени, да имат деца и забележими татуировки. През 2019 година състезанието беше отворен за транссексуални участнички.
 

#Audiences@TF1

????CARTON et en FORTE HAUSSE pour #MissFrance2024 présentée par @Foucault_JP

????7,5 M de tvsp (P1)↗️
????Pic à 9,1 M de tvsp

Avec en moyenne:
✅60% PdA FRDA-50 ↗️
✅56% PdA 25-49 ↗️
✅69% PdA 4-14 ↗️
✅86% PdA 15-24 ↗️
✅75% PdA 15-34 ↗️ pic.twitter.com/x0yWKxSyw3
— TF1 Pro (@TF1Pro) December 17, 2023 На процедура обаче, участничките в " Мис Франция " към момента са хомогенни - на подиума нямаше майки, междинната възраст остана почти същата и не се виждаха татуировки.

И макар че в надпреварата не съществува ограничаване за тежестта, нямаше участнци от PlusSize категорията, отбелязва Euronews.

Късата коса на победителката Ив Жил беше единственият физически признак, който може да бъде считан за " авангарден ", добавя изданието.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР