За първи път ще посрещнем Възкресение Христово без глава на

...
За първи път ще посрещнем Възкресение Христово без глава на
Коментари Харесай

За първи път: Посрещаме Възкресение Христово без глава на църквата

За първи път ще посрещнем Възкресение Христово без глава на църквата си, тъй като изборът на нов патриарх може да стартира 40 дни след гибелта му - откакто отминат Великденските празници. Православна България скърби за патриарх Неофит - духовният лидер на българите.

" В сложни времена, когато имаше разделяне, той беше този, който със успокоение и доброта правеше това, което зависи от него, с цел да бъдем обединени и с цел да търсим дружно решение в компликациите, които срещаме ", сподели министър председателят в оставка акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел съобщи: " Ще запомним патриарха със смирението и отдадеността, с които призоваваше да бъдем по-добри хора и по-добри към ближните си. Това е неговият завет ".

Утре и вдругиден, когато ще се проведат поклонението, опелото и погребението на Негово Светейшество, ще бъдат Дни на народен печал, а през целия ден вярващи извършиха храмовете в страната, с цел да възпламенят свещ и да се помолят за душата му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР