За първи път от 2013 година, когато напусна публичната политика,

...
За първи път от 2013 година, когато напусна публичната политика,
Коментари Харесай

За първи път от 10 години: Ахмед Доган ще ръководи заседание на Централното оперативно бюро на ДПС

За първи път от 2013 година, когато напусна обществената политика, Ахмед Доган, в качеството си на действен ръководител на Движението, ще управителни през днешния ден съвещание на Централното оперативно бюро (ЦОБ). Бюрото би трябвало да приготви съвещанието на Централния съвет, което ще се организира на 17 ноември, заяви БНР.

Как отекват рокадите по върховете на партията в Кърджали, градът, апетитен за бастион на Движението от десетилетия?

След новината за оставките на Мустафа Карадайъ и на заместника му Ахмед Ахмедов в Кърджали е умерено. Няма напрежение в най-голямата организация на Движение за права и свободи и работата там върви по график. Няма и драма, споделят локални партийни деятели.

Избирателите на Движение за права и свободи отхвърлят да разясняват новината. Може единствено да се гадае какво ги стопира да изкажат мнението си. Повече приказват хора отвън тази партия, само че и те мъчно се ориентират в морето от медийни информации. Някои от тях даже смесват рокадите с новото начало в Кърджали, довело до промяната на дългогодишния кмет Хасан Азис. Преобладава мнението, че оставките са вътрешно партиен проблем, съобщи обстоятелства.бг.

Ето по какъв начин разясняват жители на Кърджали:

“Само политически напън. Далеч съм от тази част на политиката. Предполагам, че това са техни вътрешни визии и измененията го постановат “, споделят хората.

Оставката на Мустафа Карадайъ не е огромната тематика в прилежаща Турция, твърди журналистът от Кърджали Георги Кулов. Той е разговарял със свои сътрудници в Бурса, където е седалището на една от най-големите изселнически организации. Там чакат развоя на събитията през февруари, когато е националната конференция на Движение за права и свободи.

За наблюдаващите от близко развиването на Движение за права и свободи оставката на Мустафа Карадайъ дава нова дълго чакана визия да продължи демократичната ориентировка на партията.

“Мултикултурализмът в Западна Европа изисква да няма етнически партии. Виждаме по какъв начин Доган се пробва да балансира и да резервира Движение за права и свободи като поръчител на най-хубавото от българския етнически модел и неговата конституционност. Мисля че идва ново начало и няма драма в самата оставка, тъй като се свързва с едно доста мощно проатлантическо визионерство “, показва Георги Кулов.

Според него с измененията в Движение за права и свободи идва краят на етническото капсулиране на тази партия.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР