За първи път днес Кристиан Вигенин от БСП седна на

...
За първи път днес Кристиан Вигенин от БСП седна на
Коментари Харесай

За сефте: Вигенин седна до Краянчева

За първи път през днешния ден Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия седна на парламентарната пейка, паралелно до шефката на Народното събрание Цвета Караянчева.

БЛИЦ напомня, че Вигенин бе определен за заместник-председател на Народното събрание от Българска социалистическа партия още на 10 юли .

Предложението бе импортирано от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и управлението на парламентарната група.

„ За “ гласоподаваха 106 народни представители, 4 „ срещу “ и 4 „ въздържали се “.

До рокадата се стигна, откакто заместник-председателското място на 44-ия парламент бе освободено на 21 февруари 2018 година откакто депутатите гласоподаваха оставката на Валери Жаблянов.

Искането и претекстовете за нея бяха импортирани от ПГ на ГЕРБ. Като претекст за настояването на оставката от ГЕРБ акцентираха изявленията на Валери Жаблянов против Договора за добросъседство с Македония; възпрепятстване на реда в пленарна зала на 1 февруари при отдаването на респект към паметта на жертвите на комунистическия режим; изказванието му в декларацията на Българска социалистическа партия срещу провеждането на „ Луковмарш “, че Народният съд е „ едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване “.

По предложение на управлението на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ бяха направени промени квотата на Българска социалистическа партия в над 20 комисии и парламентарни делегации.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР