За огромен гаф в Последният печели по БНТ съобщава Plovdiv24.bg.

...
За огромен гаф в Последният печели по БНТ съобщава Plovdiv24.bg.
Коментари Харесай

Голям гаф в предаването Последният печели

За голям гаф в " Последният печели " по Българска национална телевизия оповестява Plovdiv24.bg. Става дума за въпрос, заложен в трети кръг на предаването, който е и решителен за крайното класиране. Водещият Орлин Горанов задава следния въпрос към участника Георги Георгиев: " Кой прави атентата в Марсилия, при който е погубен югославският крал Александър I ". Състезателят дава отговор напълно вярно, че това е Величко Керин.

Горанов обаче не зачита отговорът за правилен. Казва, че правилният отговор е Владо Черноземски, прочут още като Петър Келеман.

Голяма неточност. Величко Керин е рожденото име на Владо Черноземски. Петър Келеман е един от многото псевдоними, които Черноземски употребява.

Гафът е още по-фрапиращ, тъй като, в случай че на Георгиев му бе зачетен отговора, то той щеше да завоюва играта.

Орлин Горанов мъчно може да бъде упрекван за този пропуск. Вината би трябвало да се търси в редактора или в съставителя на въпросите за това неприемливо непознаване на българската история.

Все отново би трябвало да се означи, че " Последният печели " е едно от смислените излъчени в българския ефир. То е забавно-познавателно, фамилно куиз шоу, в което вземат участие четирима играчи. Състои се от три кръга с разнообразни сфери на познанието, в които въпросите са с друга точкова стойност. След края на всеки кръг отпада по един участник, а спечелилият печели правото да се състезава и в идващия епизод и играе, до момента в който някой различен не успее да го победи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР