За огнената ми, творческа натура и хората, които ме познават,

...
За огнената ми, творческа натура и хората, които ме познават,
Коментари Харесай

Да презаредим живота си в движение

За огнената ми, креативна натура и хората, които ме познават, не е изненада, че уравновесено систематизирам времето и силата си сред уговорките си за интернационална фармацевтична компания и преподаването на йога.

В дългогодишната ми експертиза в йога съм предавала познание и опит както на почитателите си, по този начин и на студенти и курсисти в компетентност “Йога” към НСА. В сферата на фармацевтичната промишленост се подвизавам от дълго време, сменяйки професионалното си амплоа през годините имам скъп опит, който с наслада и ентусиазъм споделям.

Ежедневието ми е извънредно динамично, уравновесявам сред няколко разнообразни области на активност – от поддръжката ми в реализирането на планове във фармацевтичната сфера и достигането им до всеобщия консуматор на българския пазар през грижата за прочувственият и нравствен свят на всички посещаващи часовете ми, които намират ентусиазъм и успокоение в силата, която предавам.



Участвам в планове, свързани с образования на студенти и преподаватели. Създавам наличие за медии, обичам да се рея в небесната простор с парапланер, боготворя тренировките си във фитнеса и Kangoo Jumps, в последно време съм мощно привлечена и от звукотерапията. Старая се да приписвам огромна част от дребното свободно време на приятелите и фамилията си. Ценен ми е всеки момент прекаран със сина ми, който минава през съдбовните си трансформации от младеж в зрял субект и с двете ангелчета, на които от скоро имам достойнството да бъда вуйна.

Този кондензиран график изисква съществено обмисляне и нареждане на ангажираността по цели. Всичко е преценено и съобразено, с цел да може да се съвмести и осъществя качествено. За деятелен човек като мен е извънредно значимо умеенето да мога да отдръпва себе си от матрицата на деня, разпределен по часове за срещи, задания, преподаване и семейство.

Предизвикателства от този жанр срещат от ден на ден хора, завладени от силата на новото време. Моят ключ, моята панацея за унищожаване на стрес и детоксикация на мозъка, е придвижването. Чрез придвижването презареждам всички системи, възвръщам енергийния поток, отвеждам ненужното за тялото и мозъка на открито.

Заседналият метод на живот, сковаността и обездвижването на физическо равнище се отразяват върху опцията ни да мислим, реагираме и взимаме съответни решения. Нашият организъм не е приспособен да съществува дълго време в стрес, без да възвърне салдото си.



Физическото тяло и мозъкът не са обособени системи, макар че сме склонни да мислим и действаме все едно са. Грубото проявяване на мозъка е тялото, а финото проявяване на тялото е мозъкът. Различните техники за придвижване ги сплотяват и хармонизират.

Тялото е инструментът за приемане на света, в който човек живее. То директно отразява мирогледа, желанията, мислите и целия ни вътрешен свят. Всяка част от тялото е самобитен център, сплотяващ мозъка и подсъзнанието - изразена мисъл, чувство, фасон или положение.

Движението е витално значимо за мен. Много постоянно силата ни се блокира разследване на неправилна стойка на тялото, психически или прочувствени проблеми, небалансиран метод на живот. Редовното използване на йога позите в програмата ни може да отстрани енергийните блокажи от тялото, да предотврати появяването на нови и да помогне на свободното протичане на силата в тялото и мозъка. Така, посредством балансиране на потока на сила се усъвършенства здравословното положение на човек на всички равнища.

Денят ми стартира с придвижване. Преди да е стартирала работната ми стратегия, отивам в залата по йога. Прекрасно е да посрещнеш денят си с усмивка в компанията на положителни и енергични хора. Това води до пристрастяване, свикнеш ли да стартираш графика си по този метод, стартира да ти липсва, в случай че пропуснеш.

Сред измененията, които се постановиха поради пандемията, много инструктори като мен започнаха да реализират онлайн връзки и да организират хибридни занимания. Благодарение на напредналите технологии имаме чудесна опция на физическото наличие в залата.



Разчитам на, която да предава оптимално страстта на протичащото се в практиката по йога.

Към момента повеждам часове по Въздушна йога в студио Дивали, София. Въздушна йога е идея, която към този момент от много години ползвам в всекидневието си. Тя е моят метод за справяне с напрежението, умората, напрежението. Въздушна йога е релативно нова система, основаваща се на една от най- античните науки за живота - йога, вплитаща в себе си физическо, ментално и духовно рационализиране в търсене на единство с цялото. Практиката по въздушна йога е формирана от детайли на класическа йога ( дихателни техники, физически придвижвания, централизация, релаксация) и акробатика изпълнени с поддръжката на така наречен люлка/хамак.



Наблюденията, както от персоналната ми процедура, по този начин и от хората, които практикуват дружно с мен, е насърчаване и поддържане на устойчивост, еластичност, мощ и баланс във всички системи на тялото. Многобройни са изгодите от йога, когато се практикува постоянно. След часовете хората са спокойни и релаксирани.

След утринната подготовка се заемам със дилемите в офиса. Там силата и средата са радикално разнообразни, цялостен контраст на йога практиката.

Рационалното мислене, стратегическите, бизнес похвати и вид държание преобладават тук. Концентрацията в йога заниманията е ориентирана повече към вътрешният ни свят и сетивност, до момента в който в паралелната бизнес действителност тя е обърната на открито, към заобикалящата ни среда.

Тялото ни е плътно, седящо пред монитора на устройството*, с което работим, придвижванията минимални, мозъкът работи употребявайки огромен потенциал от ресурсите ни, това води до бързо амортизиране и постоянно до прегаряне на системата ни, в случай че не я поддържаме и зареждаме с качествено гориво.



А има ли по-качествено зареждане от това, което ни дава придвижването?! То поддържа виталността ни. Подобрява здравето ни посредством всички физиологични процеси, хармонизира психо-емоционалното ни положение и от позицията на професионалният си опит бих споделила усъвършенства качеството ни на живот.

Моето придвижване се асоциира с хвърчене, въздушна/летяща йога ми дава освобождение или независимост на придвижването, на мисълта, на духа, разрешава ми самоуверено да опитвам и провокирам тялото и мозъка си.

За моя наслада съумях да пренеса част от гъвкавостта на йога в офиса даже единствено посредством умишлен избор на, с която работя.

С настъпването на края на работния ден към момента потопена в забързаният темп на офисния живот, бързам и за втората си йога процедура за деня. Прекрачвам залата, тръпнеща да стартира другарство на напълно друго, енергийно равнище. Колегите от студиото обичат да се майтапят с мен, че след края на процедура към този момент съм себе си - притихнала, богатства и добра…

Благодарна съм за направените избори в живота си, тъй като ми разрешават да бъда в златната среда и да имам необятен взор върху всички аспекти на живота. Както хората от бизнес средите прегряват и изхабяват силата си бързо, по този начин тези, отдавайки се единствено на практиката си в йога, постоянно губят действителна преценка за света, в който живеят.

Ценен е точно салдото и знанието да пренесеш мъдростта на йога, излъчена през вековете в днешния съвременен свят за едно по-добро и прогресиращо човечество.


Таблетът има превъзходен 13-инчов touchscreen екран с резолюция 2160 x 1350 пиксела и 196 PPI пикселна плътност. Устройството поддържа Dolby Atmos® аудио и разполага с четири вградени JBL високоговорителя в базата си. Това значи, че той е превъзходен за качествено слушане на музика и има задоволително мощен тон, с цел да го употребявате за озвучаване на вашите тренировки, йога или медитация. Вградената стойка на таблета го прави еднообразно комфортен за приложимост на кухненския плот, в скута ви, на нощното шкафче или на която и да е подобаваща равна повърхнина.

Всичко това, в композиция с огромния (за таблет) екран, трансформират в идеално средство за гледане на филми, слушане на музика, четене на книги, разглеждане на фотографии, стриймване на обичания сериал на дивана, както и всичко друго, което бихте поискали от едни таблет в свободното си време.

В хардуерно отношение е добре подплатен. Той работи с 8-ядрения мобилен чипсет Qualcomm Snapdragon 870, разполага с 8GB RAM и 128GB място за предпазване. Тези защити полупроводникови технологии обезпечават гладка работа с всички впечатляващи мултимедийни благоприятни условия на таблета. Капацитетът на батерията също е приятна изненада. Наличните 10000mAh (милиамперчаса) да вземем за пример обезпечават през целия ден стрийминг. В комплекта има и бързо 30W зарядно устройство.

Накратко, е един от най-хубавите таблети за занимания на пазара. Той има опциите на дребен преносим компютър, само че и всички преимущества на първокласен мултимедиен таблет.



Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР