За няколко милиардери 2021 г. минава под надслова за завладяване

...
За няколко милиардери 2021 г. минава под надслова за завладяване
Коментари Харесай

Космическото състезание на милиардерите се превръща в катастрофа

За няколко милиардери 2021 година минава под надслова за " завземане " на Космоса и другояче казано старт на галактическия туризъм. Обществената реакция против начинанията им и тяхната чудатост става все по-свирепа и евентуално ще ограничи бъдещето на галактическия туризъм, написа Forbes.

Един от милиардерите, които се впускат в това съревнование е британецът Ричард Брансън.Сънародниците му обаче не виждат концепцията като добра. 75% от жителите в Обединеното кралство считат, че богаташи като Джеф Безос, Илън Мъск и Ричард Брансън, " би трябвало да съсредоточат ресурсите си върху проблемите, пред които е изправена Земята, като изменението на климата и други, преди да извърнат взор към Космоса ", сочи изследване.

Смята се, че първата ракета на Blue Origin на Безос създава 75 тона излъчвания за 11-минутния си полет. Това е повече създадените излъчвания на човек през целия му живот. Пътуването с такава ракета коства между 200 000 и 300 000 $ - единствено единият билет, оповестяват от компанията през 2018 година

Компанията на Брансън Virgin Galactic на Брансън също не е изключение. По време на полета  на милиардера до Ксомоса са създадени по към 5 тона въглеродни излъчвания на екскурзиант, съгласно Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати. Пътешествието струва приблизително колкото това на Blue Origin.

Нито една компания за галактически туризъм към момента не е разкрила цените на билетите, даже SpaceX на Илън Мъск, чиято първа галактическа задача беше осъществена през септември след три дни в орбита.

Изливането на толкоз доста благосъстояние за туризъм, който води до производството на толкоз доста въглеродни излъчвания, е съществено подложено на критика и то на фона на климатичните промени.

Подобни опасения бяха изложени и по време на Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата COP 26 през ноември. Британският астронавт Тим ​​Пийк даже съобщи, че отчаян от това по какъв начин пътуването в Космоса се счита за първокласно преживяване ".

За галактическите компании Virgin Galactic, Blue Origin, Space X и други започващи компании, това може да значи щета върху бъдещето на техния бизнес.

Акциите на Virgin Galactic изтриха над половината от цената си след първия полет на компанията през юли. Брансън даже продаде 300 милиона $ от личните си акции, а идващият галактически полет беше отсрочен за идната година.

Акциите на Blue Origin не се търгуват обществено, а клюки, че компанията може да стане обществена се оказаха оскъдни.

Някои галактически стартъпи вече се пробват да се възползват от отрицателната реклама, съсредоточена върху тези компании. Space Perspective да вземем за пример предлага пътешестване с " нулеви излъчвания ", за което ще се употребява " галактически балон, вместо ракети ".

Компанията Blue Origin твърди, че с цел да " запазим Земята, би трябвало да отидем в Космоса, с цел да използваме неограничените му запаси и сила ". Virgin Galactic твърди, че ракетите на компанията са за " многократна приложимост ".

Милиардерът Джаред Айзъкман пък съобщи, че пътуването му на борда на Inspiration4 е събрало средства за детската болница St. Jude в Мемфис.

Космическите пътувания надали ще бъдат прекъснати, поради публичното мнение. Все отново това е въпрос на милиарди долари. Японския милиардер Юсаку Маезава неотдавна завърна на Земята, след 12-дневно пътешестване с галактически транспортен съд " Союз " до Международната галактическа станция. Пътуването беше подготовка за плануваната му задача към Луната с ракета SpaceX през 2023 година Маезава си търси осем души, които да се причислят към него в тази задача.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР