Заради дефицит на кадри управителят на болницата в Дупница иска

...
Заради дефицит на кадри управителят на болницата в Дупница иска
Коментари Харесай

Искат осъден за убийство анестезиолог да работи почасово в болницата в Дупница

Заради недостиг на фрагменти шефът на болничното заведение в Дупница желае от страната да разреши на доктор Николай Карастоянов, който сега излежава 4-годишна присъда за убийството на Николай Радев - Отвертката, да се върне на работа като анестезиолог, оповестява Българска национална телевизия.

Искането е казус към шефа на пандиза в Бобов дол. Все още се обясняват условията, които би трябвало да покрие лечебното заведение, с цел да се върне на работа доктор Карастоянов.

Преди повече от 10 години доктор Николай Карастоянов дружно с брат си и татко си влизат в спор с приятеля на щерка му Николай Радев – Отвертката.

При свадата Отвертката е намушкан с нож и по-късно умира. За убийството са наказани тримата Карастоянови. Преди месец лекар Карастоянов получи ефикасна присъда.

" Кадровият проблем, особено за лекари и медицински сестри, за цялата страна е доста огромен. Д-р Карастоянов е доста почитан и скъп от нас експерт и то анестезиолог, който де факто е извънредно нужен за естественото действие на хирургията и изобщо на общинската болница ", разяснява доктор Стефан Николов, шеф на болничното заведение в Дупница.

За да се случи това обаче лечебното заведение би трябвало да подписа контракт със пандиза, в който са задължени да наемат най-малко двама въдворени, както и да им се заплаща заплащане.

Ако доктор Карастоянов бъде върнат на работа, той ще може да редуцира присъдата си, защото един направен ден се смята за два излежани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР