За няколко дни постигнахме повече, отколкото за последните 2 години,

...
За няколко дни постигнахме повече, отколкото за последните 2 години,
Коментари Харесай

Самолет София-Скопие до два месеца

" За няколко дни постигнахме повече, в сравнение с за последните 2 години ", разяснява министър председателят Кирил Петковслед среща македоснския си сътрудник Димитър Ковачевски.

„ Северна Македония няма териториални искания, което е положителен знак от тяхна страна. В момента имаме действителни резултати – това, което до момента не виждахме в нашите връзки ”, добави Петков.

" Авиолинията София-Скопие ще стане действителност до 60 дни. Министрите на двете страни към този момент разискаха съответни прави и способи за финансиране за линията ", увери министър председателят.

По думите му ще се работи и за създаване на ж.п. линия сред двете страни. " Мисля, че е немислимо в 21-и век да нямаме такава железопътна връзка сред двете столици. Това би трябвало да остане в историята като образец за неприятно ръководство на инфраструктурата и да завърши ", уточни Петков.

Той е разискал с Ковачевски и премахването на езика на омразта по отношение на българите от македонските учебници.

„ Ще обсъдим напредъка на историческата комисия с актуалните членове и на тази база ще решим кое е най-добре за в бъдеще. Никой няма право да излиза от регламента, който сме договорили. Да, въобразявам си работата на взаимните комисии и то доста ясно. Тези хора би трябвало да се срещат по веднъж всеки месец. Пет са групите – т.е. по една всяка седмица. Няма по какъв начин да създадем напредък в случай че нямаме свършена работа. Който има срещу тези срещи, ще го водим, че има деструктивен метод на работа ”, изясни Кирил Петков.

„ В най-скоро време чакаме да имаме дипломат на Северна Македония в София, както и на България - в Скопие. Надявам се това да се случи в идващите 60 дни ”, показа още Кирил Петков. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР