Тя е здрава баба с бодър дух, навлязла в 101-вата

...
Тя е здрава баба с бодър дух, навлязла в 101-вата
Коментари Харесай

Баба Любица разкрива тайната на своето дълголетие: „Тревогата е най-трудната болест; живейте без стрес и се захващайте за работа 



Тя е здрава баба с жизнен дух, навлязла в 101-вата година от живота си. Любица Гаврич от село Осиня, Дервентско, която съседи постоянно срещат в градината си до къщата, разкрива тайната на дълголетието си.

„ Храня се обикновено, само че не се тормозя доста. Както ще бъде, по този начин да бъде. Това е най-важното. Ако се притеснявате, това е най-лошата болест. Всичко стартира от напрежението “, изяснява Любица пред „ atvbl. rs “.


Затова бабата и през днешния ден споделя: „ Деца, единствено не се напрягайте и се залавяйте за работа, тъй като работата прави индивида “. А Любица не се отхвърля от работата си даже на 101 години.

Баба Любица, въпреки и на повече от 100 години, сама прави цялата работа в градината. Цял живот се е занимавала със земеделие и с помощта на това е отгледала със брачна половинка си 4 деца.

„ Работех в селското стопанство. Беше сложна работа. Съпругът умря, децата се ожениха, отпътуваха, аз останах сама. Подвижна съм, мога да се прислугвам сама, от време на време работя в градината у дома и по този начин нататък “, добавя тя.


Деца, внуци и правнуци постоянно посещават Любица. Дори й предложиха да живее при тях, само че тя не желае.

— И в този момент съм здрава. 1923, знаете какъв брой е, само че аз съм здрава. Нищо не ме боли. Краката ми са слаби, само че нищо не ме боли. Не използвам никакви медикаменти “, акцентира Любица.

Баба Любица е родена в Осиня. Казва, че е публично записана на 1 април 1923 година, само че защото е било друго време, е уверена, че през днешния ден е доста по-възрастна.




Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР