Умната жена не се характеризира с материални неща, а с

...
Умната жена не се характеризира с материални неща, а с
Коментари Харесай

Важно за мъже и за жени! Как да различим мъдрата жена от повърхностната?!



Умната жена не се характеризира с материални неща, а с дълбока подготвеност да се изправи лице в лице с действителността, да поеме отговорност за своите дейности.

Аристотел, един от най-известните философи в антична Гърция, има вяра, че същинската мъдрост се крие в способността да се изправяме пред провокациите на живота, а не в задоволяването на моментни стремежи.

Той вярваше, че мъдрият човек не се стреми към приятното, а към това, което облекчава неприятностите. Тази концепция акцентира значимостта на дълготрайното мислене и решение на проблеми, а не на краткосрочното задоволство.


Жан де ла Брауер, френски мъдрец, уточни парадокса на интелигентността. Той видя, че хората, които се считат за доста умни, постоянно демонстрират липса на същинска просветеност.

Изявлението му подсказва, че същинската просветеност се крие освен в самоувереността и вярата в личната просветеност, само че и в способността за реалистична оценка на личните познания и качества.

Елинор Рузвелт, някогашната първа дама на Съединените щати, добави своя позиция по тематиката. Тя означи, че хората с липса на просветеност постоянно „ попадат “ на злословия, до момента в който интелигентните човеци обменят по-дълбоки морални и етични концепции.

Умните хора, съгласно нея, разграничават положителното от злото, истината от лъжата, правдата от неправдата. Способността им да проучват комплицирани обстановки и да имат морално изправени черти ги прави в действителност интелигентни.

Попитали един източен влъхва: Как да отличим умната от глупавата жена? Той даде доста прецизен отговор: Умен може да се назова този, чиито проекти се извършват в множеството случаи.

Умната жена не мечтае за нереалистични неща. Тя също по този начин не упреква ориста или другите хора към себе си, че нещата не вървят както би трябвало. Тя сама си слага задания и ги извършва. Тя прави оценка това, което има, и най-много се бори за себе си, с цел да реализира някои неща.


Тя просто не чака благополучен живот, а сама си го основава. Тя е подготвена да върви сама и да се бори за това, което животът й сервира. Радва се на положителното и се научава да преодолява неприятното.

Това е качеството на умните дами.

Да бъдеш интелигентна жена не значи интелектуално предимство или научен триумф. Умните дами не играят игри на власт, не клюкарстват за другите, не вземат участие в ненужни кавги и не се смеят на непознатите проблеми.

Тяхната мощ е във вниманието, безстрашието и способността да възприемат главните полезности в живота. Умната жена не се характеризира с материални неща, а с дълбока подготвеност да се изправи лице в лице с действителността, да поеме отговорност за дейностите си и да вземе морално верни решения, което я прави всъщност в действителност умна и мъдра.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР