За новото споразумение съобщи говорителят на външното министерство на Катар

...
За новото споразумение съобщи говорителят на външното министерство на Катар
Коментари Харесай

Израел и Хамас с ново споразумение: Доставят лекарства за заложни...

За новото съглашение заяви представителят на външното министерство на Катар Маджед Ал Ансари. Съгласно договорката филантропичните доставки ще изоставен столицата на Катар Доха за Египет в сряда. След това помощта ще бъде откарана в Газа, с цел да бъде доставена на цивилни, до момента в който медикаментите ще доближат хората, които към момента остават в плен на Хамас. Смята се, че повече от 132 заложници към момента са държани в Газа. 

Около 240 души бяха хванати от Хамас при невижданата офанзива, която групировката отприщи на 7 октомври. Загинаха близо 1300 души. 

Миналата седмица израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че Дейвид Барнеа, началник на израелската национална разследваща организация Мосад, се е обърнал към Катар, с цел да обезпечи договорка за даване на нужните на заложниците медикаменти, откакто предходната година групата Hostages Families HQ сподели, че доста отвлечени се нуждаят от постоянна здравна помощ и някои са в непосредствена заплаха. След постигането на съглашението Нетаняху излезе с изказване, в което изрази " признателността си към всички, които са помогнали в начинанието ".

Условията в линията Газа не престават да бъдат извънредно неприятни и интернационалните организации предизвестяват за капацитета от филантропична рецесия. на Газа е разселено. Въпреки че в този момент в Газа идва повече помощ, от Организация на обединените нации към момента разказват обстановката като " нетърпима ". Израел е под все по-голям интернационален напън да обмисли преустановяване на огъня или пауза в Газа поради цивилното население. Според ръководеното от Хамас здравно министерство офанзивите на Израел в Газа са умъртвили повече от 24 000 души, множеството от които дами и деца. Дори най-близкият му съдружник Съединени американски щати, който поредно пази правото на Израел на самозащита, неведнъж е казвал на премиера Бенямин Нетаняху, че броят на цивилните жертви е „ прекомерно огромен “.

Миналата седмица държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен цитира данни на Организация на обединените нации, съгласно които 90% от популацията продължава да е изправено пред сериозна продоволствена неустановеност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР