За ново поскъпване на алкохола съобщава Здравей, България. Инфлацията засегна

...
За ново поскъпване на алкохола съобщава Здравей, България. Инфлацията засегна
Коментари Харесай

Алкохолът отново поскъпва, инфлацията удари и производството на вино, бира и спиртни напитки

За ново повишаване на алкохола оповестява " Здравей, България ". Инфлацията засегна и производството на вино, бира и спиртни питиета, а от сектора предизвестяват, че се сблъскат с все по-високи разноски. От началото на годината главните питиета към този момент най-малко един път нарастнаха.

През последните месеци нагоре не престават да вървят както цените на суровините, по този начин и сметките за консумативи, сила и превоз. Затова и резултатът още веднъж ще се усети от потребителя, безапелационни са производителите.

„ Докато преди години цените се променяха един път на 5-6 месеца, сега се трансформират всеки месец ”, регистрира търговецът Симеон Митев.

„ Цената на създаденото от нас грозде е доста по-висока. От друга страна, бутилки, тапи, етикети - всичко доста нарастна ”, добавя комерсиалният шеф на компания производител Злати Златев.

Поскъпване се чака освен в търговката мрежа, а и в питейни заведения, нощни заведения и заведения за хранене. Тъй като и там доставките на алкохол също все по-често идват на по-високи цени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР