За масови откази на резервациите от чужбина съобщава туристическият бизнес

...
За масови откази на резервациите от чужбина съобщава туристическият бизнес
Коментари Харесай

Масови откази на резервации от чужбина в Банско

За всеобщи отводи на резервациите от чужбина оповестява туристическият бизнес в Банско. Хотелиерите предвиждат, че поради войната сред Русия и Украйна обстановката ще се утежнява.

До края на зимния сезон бизнесът в Банско ще разчита най-вече на българските туристи, сподели Малин Бистрин, съгласно който резервациите от Русия и Украйна ще бъдат анулирани на 100%.

" Имаме към този момент действителни канселации, които са за зимата. Предвид двете страни, които водят война, само че в случай, че полетите са спрени, считам, че на 100% от тук нататък всички ще бъдат канселирани. И освен зимните ни курорти, ами и с диалози с сътрудници, които пък чакат за морето, за един хотел, за лятото му са канселирани към този момент над 4 хиляди брой нощувки на екскурзиант. Само за през вчерашния ден на сътрудник от морето ".

Има действителен риск от загубата на множеството непознати туристи тази година, предвижда още зам.-председателят на БХРА като съществена причина е близостта на България до военните дейности.

" Войната не е добра за никого. България е доста близко, тъй че извънредно сме обезпокоени. И за летния туризъм най-много, тъй като където е близо война, нито един екскурзиант външен няма да пристигна, да си разреши да пристигна да почива при нас, и на Черноморието, и в планината ни при такива условия ".
 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР