Димитър Главчев няма да получава заплата като министър на външните

...
Димитър Главчев няма да получава заплата като министър на външните
Коментари Харесай

Стана му съвестно: Димитър Главчев се отказва от 9100 лв. заплата като министър на външните работи

Димитър Главчев няма да получава заплата като министър на външните работи. 

Главчев зае поста и на длъжностен външен министър, откакто махна в началото назначения Стефан Димитров, а президентът Румен Радев отхвърли да назначи зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов отпред на Министерство на външните работи.

Като министър на външните работи Главчев има право на спомагателна заплата от 9100 лева, само че няма да я получава, обясни самият той. Заплатата на служебния министър-председател за премиерския пост пък е в размер на 11 000 лева Тя е равна на заплата и половина на депутат. При последната промяна на възнагражденията на депутатите от февруари тази година те стигнаха главен размер от 7302 лева като към тях се изплащат добавки за участия в комисии, стаж и прочие

Всички заплати във властта се дефинират по отношение на растежа на междинната заплата в бюджетния бранш и се трансформират всяко тримесечие. При актуализиране на данните за март 2024 година се чака ново нарастване на парите на депутати, министри и президент. Според законите министър председателят и ръководителят на Народното събрание получават 1,5 пъти депутатската заплата, а президентът - двоен размер на заплащането на депутат. В момента заплатата на президента Румен Радев надвишава 14 000 лева на месец.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР