За един месец, откакто коалиционното правителство управлява, България трябваше да

...
За един месец, откакто коалиционното правителство управлява, България трябваше да
Коментари Харесай

Министър Лорер: Смяната на борда на Булгаргаз е 2:0 в наша полза

За един месец, откогато съдружното държавно управление ръководи, България трябваше да посрещне доста рецесии – енергийната и КОВИД рецесията, рецесията с Украйна. Отговорено е на всички провокации, а в оправянето с всички рецесии България се движи в общата европейска рамка. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по време на първото издание на Годишния конгрес на Дарик радио за хрумвания „ Стълбището”.
 
По отношение на КЕВР,  Лорер уточни, че тя не е функционирала обикновено в последните години. 
 
Но промяната на борда на "Булгаргаз " към този момент е реалност, тъй че това е първата стъпка в борбата за една по-справедлива енергийна система, разяснява министърът.
 
"Смяната на борда на "Булгаргаз " е две на нула в наша изгода. Първата ни стъпка беше оставката на господин Сотир Цацаров от КПКОНПИ. Втората е промяната на борда на "Булгаргаз ", уточни той.
 
 Това, което обещахме на България в предизборната акция и което ще създадем, е да има напредък. За да има подобен, би трябвало да влагаме в страната си, другояче си оставаме там, където сме – последни в Европа, акцентира министърът.
 
Иновациите са повода за резистентен стопански напредък. Именно той е този, който основава благосъстоянието на една страна, което по-късно се преразпределя към нейните жители. За да имаме напредък, който остава в България, а не отпътува сега, в който някоя друга страна може да предложи същото по-евтино, е значимо да имаме интелигентна стопанска система.
 
Държави като Финландия дават към 500 млн. евро годишно единствено за развойна активност. България доста дълго време пренебрегва тази сфера и ние би трябвало да стартираме интензивно да влагаме, с цел да можем да догоним европейските страни, уточни Даниел Лорер.
 
България е доста мощна в осведомителните технологии, имаме и обичаи в автомобилния клъстер, изброи министърът. Иска ми се да развием и хранителния отрасъл, биотехнологиите и земеделието, които още веднъж се базират на нашите обичаи, само че би трябвало да бъдат вкарани в един доста по-висок софтуерен подтекст, разяснява той.
 
По думите му, даже Космосът може да се включи като тематика и приоритет за развиване. България има и там обичаи, които за жалост в късните 80-те години на XX век бяха изгубени.
 
Министерството на нововъведенията и растежа е тук, с цел да подтиква в страната единствено и само вложения по стопански аргументи. Инвестиции с геополитически темперамент като рафинерията „ Лукойл “ не са се случвали в подобен мащаб у нас доста от дълго време и евентуално няма да забележим в близко бъдеще, защото страната ни е постоянен член на Европейски Съюз и на НАТО и няма потребност от сходни вложения, с цел да се покаже алианс в една или друга посока, счита Лорер.
 
Основната задача пред ръководеното от него министерство е да убеди задграничните вложители, че страната ни в действителност става правова страна и в действителност ще направи промени, посочи той.
 
Министър Лорер изрази вяра, че Омикрон ще бъде последната вълна на ковид, след което вирусът ще се трансформира в естествен, сезонен грип и стопанската система ще може да си отдъхне. Мярката 60/40 е планувана и в новия бюджет с едно доста доста перо, разгласен е и проект за битка с пандемията при положение на затваряне на избрани райони, което за първи път се прави.
 
По думите му това е доказателство, че държавното управление, в въпреки и късия си интервал на власт, реагира динамично и преценява ограниченията със обстановката. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР