За две години и половина Изправи се. България показа кои

...
За две години и половина Изправи се. България показа кои
Коментари Харесай

Манолова обвини Промяната в лъжи и далавери с газа

" За две години и половина " Изправи се. България " сподели кои сме ние и на коя страна седим - на страната на жителите, защитихме десетки дела. Изправихме се против Борисов и спечелихме борбата, само че ни беше открадната. Като омбудсман се борих за независимост и по-добър живот ". 

Това съобщи Мая Манолова, която към този момент е водач на партията " Изправи се. България " в ефира на Българска национална телевизия.

" Дойде време да поемем различен вид отговорност. За осъществяване на тези решения. Вижда се, че големи групи хора нямат свое представителство. Няма кой да пази ползите на работещите небогати, хората с увреждания, на самотните родители, на земеделците. Пенсионерите бяха излъгани, получиха по-малко. Работещите небогати трябваше да имат необлагаем най-малко. Всичките обещания за повишение на приходите се оказаха една огромна неистина ", сподели още Манолова. 

Българските домакинства са оставени да се оправят сами посред рецесията. Ние ще сме обществената партия на България, акцентира тя. 

Манолова разяснява също въпроса къде сбъркаха Кирил и Асен и от кое място пристигна разминаването с тях, откакто в близкото минало лидерката на " Изправи се. България " бе подготвена да работи с тях. 

" Продължаваме промяната " излъгаха гласоподавателите. Обещаха, че ще разграждат модела на Борисов, само че те освен го резервираха, само че и го надграждат. Виждате покупко-продажбите с ток, газ, с оръжие, с акумулатори. Обещаха да закрият касичките на властта. Планът за възобновяване, който е огромната вяра на жители и бизнес, ще прати парите още веднъж при няколко компании, а не при стотици български компании, така че българската стопанска система да се изправи след пандемията и ценовата рецесия поради войната в Украйна ", сподели тя. 

" Виждаме още веднъж по какъв начин се организират търгове скорострелно. Виждаме газовия контракт, той е най-скорострелната спекулация през последните години. Цената на газа, който се купува, е повече с 30%. Лъжат се българските гласоподаватели. Въобще не става дума за диверсификация и разкъсване на енергийната взаимозависимост, тъй като газът, който купуваме, е съветски.

И трите доставчика работят с подобен газ. Сега обае цените са със 30% по-високи. Скандалното е и метода, по който бе направена тази договорка - без търг, без конкурс, без да бъдат поканени компаниите с лиценз. В чудовищен спор на ползи. Забележете, цената е по-висока от тази на гръцката ДЕПА. Става дума за 10 милиона евро комисиона единствено за май ", продължи тя. 

Манолова разкри, че компанията медиатор МЕТ има един контракт от края на предходната година с " Булгаргаз ", съгласно който купува от " Булгаргаз " всеки месец газ. Цената, на която купува, е 170 лв., а ще продаде на Булгаргаз за 200 лв.. 

" Не това си представяхме по площадите на България. Не това чакахме, че едните далавери ще се заменят с комисионери и медиатори. Сега съм подготвена да оставя името на идната компания, още веднъж с съветски газ, тъй като историята с МЕТ замириса на газ и пари. Вече е подготвена идната скица. Нищо не се е трансформирало ", сподели още Манолова. 

" Много се говореше по какъв начин ще бъдат освободени калинките на ГЕРБ, в този момент те са сменени с фрагменти на четворната коалиция. министерствата са раздадени на консигнация ", изрази тя още разочарованието си от настоящето ръководство.  

Манолова разяснява къде се разминава и с новия план на Стефан Янев. 

" Заявките от неговия екип са, че партията на Янев ще бъде позиционирана в дясно, тя ще бъде патриотично-консервативна. Ние ще бъдем партията на елементарните хора, Основните ни дела са свързани с превъзмогването на бедността и неравенствата. Ние сме споделили, че не би трябвало да има работещ човек, който да получава по -малко от издръжката на живот, което е 1200 лв.. Не съм чула от тях социални дела, заслужено данъчно облагане, обществена поддръжка, поддръжка на хората с увреждания. Бихме могли да си сътрудничим ", сподели тя. 

Една от аргументите е да се появи " Изправи се. България " като партия е фактът, че сега няма обществена партия. Социалната политика на четворната коалиция е злополука, не можеш да минеш с партийна агитация, акцентира Манолова. 

Когато се вижда, че смяната не трансформира бедността, а я задълбочава, не е ли по-добре да напуснеш властта, добави тя. 

Манолова разяснява и въпроса кога може да има парламентарни избори. 

" Протестите към този момент си вървят през последните месеци, земеделските производители, служителите на реда, превозвачите. Положението е в действителност нетърпимо, освен за дребния бизнес, ударени са българските семейства. България е единствената страна, която не поддържа своите жители. Гърция даде по 200 евро, Италия, Испания. Тук нито свалиха Данък добавена стойност, нито има таван на цени, нито битовите сметки са с понижено Данък добавена стойност. Започва каскадно повишение на вода. Между Македония и Украйна министър председателят въобще не помни българските жители ", размишлява Манолова. 

Когато всички тези митинги се съберат, това ще е краят на тази власт, изрично съобщи лидерката на " Изправи се. България ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР