За да завземе агресивно развиващият се китайски пазар на електромобили,

...
За да завземе агресивно развиващият се китайски пазар на електромобили,
Коментари Харесай

Да изпревариш Tesla: Volkswagen строи мегазавод за електромобили в Шанхай

За да завземе нападателно развиващият се китайски пазар на електрически автомобили, немският авто тръст разкрива взаимно дружество със SAIC. Заводът е планиран от нулата, като дружество на бъдещето, което ще създава по 300 000 електрическия автомобил годишно.

VW стартира строителството на своя първи авто цех, напълно приспособен за производството на електрически автомобили с платформата MEB. Фабриката в Шанхай би трябвало да създава по 300 000 електрически автомобила годишно.

Новият цех на VW и SAIC в Шанхай ще създава само EV коли. Първият електрически кросоувър би трябвало да излезе на пазара през 2020 година. След това се планува едновременното произвеждане на няколко нови модела електрически автомобили и разнообразни видове акумулаторни акумулатори.

Освен това, концернът ще употребява в новата фабрика новият метод към производството Industry 4.0 . Той планува директното внедряване в колите на високотехнологичен хардуер за машинно образование, изкуствен интелект и виртуална действителност.

Предприятието ще бъде оборудвано с 1400 робота, покриващи стандартите на Industry 4.0, както и AR и VR, с които той ще се трансформира в дигитален смарт цех. Неговата повърхност е 610 000 квадратни метра, включващи освен поточни линии, само че и хранилища и изпитателни трасета.

Благодарение на този метод, VW има намерение здрав да стъпи на китайския пазар, който е най-големият и най-бурно развиващият се в света.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР