За да създадете истински произведения на изкуството, не винаги са

...
За да създадете истински произведения на изкуството, не винаги са
Коментари Харесай

Художникът използва скалпел, за да създаде хартиени произведения, които приличат на най-фината дантела

За да създадете същински творби на изкуството, не постоянно са нужни скъпи принадлежности. Японският художник Масайо Фукуда употребява единствено скалпел, поставка за рязане, хартия и фенерче за творчество повече от 25 години.

И това не й попречи да сътвори цяла поредност от поданици на подводния свят, които наподобяват като живи. Масайо освен издълбава морски жители – измежду нейните произведения има птици, хора, цветя.

Художникът, прочут още с псевдонима Кири Кен ( “Режещ меч ”), работи в техниката на кири. Това е тип обичайно японско изкуство. Масайо живее със сина и брачна половинка си, взе участие в художествени изложения в Япония. Напоследък той получи доста поръчки, тъй че възнамерява да отвори онлайн магазин, където да може да си купи творби.

Художникът счита, че октоподът е най-хубавата работа, която изряза на лист А2 за към 2 месеца. Ние харесахме толкоз доста работата на Масайо Фукуда, че взехме решение да им ги покажем.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

Японското кири изкуство изисква централизация, неизменност и внимание към детайла. И защо занимание сте подготвени да отделите доста време и старания?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР