За да не прекарвате ценното си време в битка с

...
За да не прекарвате ценното си време в битка с
Коментари Харесай

Как чрез храна да се предпазим или излекуваме грипа

За да не прекарвате скъпото си време в борба с кашлица, тресчица и течащ нос, последвайте следните препоръки, с помощта на които ще можете да си спестите боледуването.

Хапвайте люта храна. Опитайте с люти червени или зелени чушки или други подлютени храни. Пикантните храни имат противовирусен резултат.

Що се отнася до менюто, значимо е да наблегнете на зелени листи зеленчуци (като да вземем за пример спанак и маруля) и на цитрусовите плодове (като портокали и грейпфрут). Тези храни доставят тялото ви с витамини и минерали, които покачват имунната система и оказват помощ на тялото да се пребори с инфекциите.

Някои храни са извънредно потребни при кашлица. Консумирането на суровия лук да вземем за пример оказва помощ за по-лесното отхрачване и облекчение на кашлицата.

А корените на куркумата се предлагат при суха кашлица. Купа гроздов сок, разбъркан с чаена лъжица мед, също облекчава кашлицата. Чесънът е супер дейно средство против мощната и дразнеща гърлото кашлица.

За да се предпазите от вирусно заболяване, е належащо да избягвате пържените и модифицирани храни. Тялото ви е това, с което го храните.

 Как посредством храна да се предпазим или излекуваме грипа

Ако консумирате нездравословни артикули, вие го вършиме податливо на заболявания. Затова наблягайте на пресните плодове и зеленчуци, с цел да подсилите съпротивителните сили на организма си.

В допълнение не забравяйте да се наспивате хубаво. Редовният сън е в директна връзка с действието на имунната система. Докато спите, мозъкът ви си почива, а тялото ви употребява времето, с цел да „ презареди ” и да се пребори с инфекциите.

Редовните извършения също укрепват защитните сили на организма. Дори половин часовата разходка има осезателен резултат. Редовният спорт понижава с до 50 % опцията да прихванете грип.

Ароматерапията също има добър предпазен резултат против настинките. Вдишването на аромати посредством инхалация може да бъде извънредно дейно за втечняването на секретите и намаляването на раздразнението. Вдишванията на есенциални масла подтиква дробовете да се отърват от слузта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР