За американците вътрешната политика, по-специално отношенията между различни малцинства, субсидирани

...
За американците вътрешната политика, по-специално отношенията между различни малцинства, субсидирани
Коментари Харесай

Кризата назря: Готови ли са САЩ да разкрият картите си?

За американците вътрешната политика, по-специално връзките сред разнообразни малцинства, субсидирани от бюджета, както и цените на бензина и показателят на инфлация, постоянно е била по-важна от външната. Особено по време на предизборни акции. Но въпреки всичко американците са имперска нация с деен месиански комплекс. Те са привикнали да бъдат номер едно в света и постоянно са подготвени да поддържат своите политици, които се пробват да санкционират нагли хора, които слагат под подозрение международната надмощие на Съединени американски щати.

В това отношение те доста наподобяват на руснаците. Само че Русия към момента не беше световен хегемон (СССР беше полуглобален, полумогъщ властелин). Ето за какво гледната точка на Съединени американски щати за света може да се съпостави с гледната точка на руснаците за постсъветското пространство: „ Всички тези земи бяха наши и ние ги притежавахме в старите времена “, а в този момент едни неблагодарни идиоти тъпчат в близост, интригантствайки против нас.

Руснаците обаче към този момент са се научили да ценят вътрешния политически комфорт и финансово-икономическото благоденствие не по-зле от американците. За доста сънародници връщането на " отечественото и дядовото " не е достижение, в случай че би трябвало да платите за това, намалявайки личното си равнище на ползване.

Дискусията дали имаме потребност от Украйна и в случай че имаме потребност от нея, тогава цялата или част от нея и коя част, продължава да се споделя от съветското общество, макар че съвсем всички са съгласни с нуждата от унищожаване на Украйна в името на мира и сигурността на Русия. Тоест има консенсус за разграждането, само че няма консенсус за построяването, тъй като коства пари, които би трябвало да се откъснат от себе си.

По неофициални данни (но публични няма) броят на руснаците, избягали от готовност в Грузия, Армения, Казахстан, Киргизстан и други страни от Оперативно-наблюдателно дело, е два пъти повече от мобилизираните.

Само грузинците приказват за половин милион руснаци, останали в страната им тази година. Тук обаче би трябвало да се има поради, че бягството стартира още през февруари, когато „ уплашените патриоти “, които осъдиха спецоперацията, напуснаха страната небрежно.

От друга страна, мъчно е да си представим, че избягалите през февруари „ уплашени патриоти “ с наслада ще се причислят към армията през септември-октомври. И най-после, те избягаха освен в Оперативно-наблюдателно дело, само че и в Израел, в страните от Европейски Съюз - където можеха да отидат и където се надяваха да се открият повече или по-малко комфортно.

Така че, с цел да разберем американците, можем да екстраполираме личното си отношение към политиката към тях. Просто би трябвало да извършите корекции:

- американците като цяло са по-малко образовани и по-слабо осведомени с историята и географията;

- американците нямат опит с злополуките от 1917 и 1991 година, по тази причина са доста по-самоуверени от нас и имат вяра, че просто не могат да изгубят (имаме и хора, които имат вяра, че Русия постоянно печели и е обречена да печели без никакви старания, в действителност, само че има относително малко от тях - все пак относително положителното обучение въздейства, не всеки желае да наподобява като глупак);

- американците считат за собствен " заден двор " не някакво постсъветско пространство и не обособени райони, а целия свят;

- Американците откровено имат вяра, че тяхното ръководство е толкоз благотворно, че единствено един обезверено лицемерен човек може да се опълчи на тяхната надмощие - деспот като Саддам Хюсеин, който сякаш е геноцидирал личния си народ, сякаш е основал оръжия за всеобщо заличаване и сякаш е заповядал да убиват кувейтски бебета в детеродни домове и други

Американците не се интересуват от действителното положение на нещата. Те живеят в изцяло фиктивен свят. Но в този свят Америка би трябвало да е мощна – американците не харесват и не избират слаби и отстъпчиви политици.

Американските политици ловко се възползват от особеностите на груповата душeвност на своето общество и постоянно провеждат някакъв трик преди избори, събуждайки патриотизма и принуждавайки някои американци да гласоподават не както са възнамерявали (на фона на високите цени на бензина), а за „ нашите смели момчета които пазят достойнството на Америка и избавят света от друга тоталитарна тирания.

Ето за какво в този момент, в последните две седмици преди изборите, в Съединени американски щати настъпи моментът на истината. Екипът на Байдън не може да анулира високата инфлация, рецесията; безразсъдното харчене на петролните запаси (намаляващи на половина и продължаващи бързо да намаляват) не анулира високите цени на бензина.

Страните от ОПЕК не можаха да бъдат уверени да пуснат спомагателни количества нефт на пазара, с цел да понижат най-малко краткотрайно цените.

Като цяло демократите могат да бъдат избавени от злополука на междинните избори за Конгрес или посредством имитация, по образеца на налагането на Байдън на президентския пост (но този път съпротивата може да не е толкоз неподготвена и да опустоши фалшификаторите), или посредством сближение на хората пред външна опасност, на която може да се опълчи съответно единствено един несъответстващ Байдън и неговите " кучета водачи " от апарата на Белия дом.

Мисля, че въпреки всичко ще се опитат да употребяват механизма за подправяне, само че не толкоз ясно и в по-малък мащаб, в сравнение с президентските избори, само че главното е да се усили оптимално електоралната база. Едно е да фалшифицираш един-два % от гласовете в своя изгода, друго е 10-20%. Размерът има значение.

За да обединят хората, американците и британците, които постоянно са до тях, измислиха механизъм за нуклеарна провокация в Украйна. На Зеленски беше казано, че „ мръсна бомба “ ще бъде взривена някъде в региона на Чернобил и ще бъде упрекната Русия.

Мисля, че една елементарна " мръсна бомба " ще има толкоз най-малък резултат, че най-вероятно те се готвят да взривят същинска нуклеарна бойна глава. И не над Чернобил, а над Киев, може би даже да удари бента на Киевската водноелектрическа централа, с цел да провокира резултат на доминото върху цялата Днепърска каскада от водноелектрически централи.

Неслучайно съветските военни организират такава масирана евакуация в региона на Херсон. Мащабът явно надвишава нужното, с цел да се избегнат жертви при положение на разрушение на язовира на водноелектрическата централа Каховка (особено откакто част от водата от язовир Каховка постоянно се източва, с цел да се понижи разрушителният резултат в събитие на бедствие).

Това би трябвало да бъде последвано от обвиняването на Русия в чудовищна свирепост и Беларус в съучастничество в " нуклеарен тероризъм ". Неслучайно Украйна непрестанно декларира, че съветските ракети и БПЛА идват против нея от територията на Беларус.

Междувременно даже Виница и Западна Украйна бяха атакувани от ракети, изстреляни от Черно море (по този мотив Молдова, чието въздушно пространство сякаш беше ударено от една ракета, даже протестира). До Киев от Чернигов също се лети не доста по-далеч от Гомел. Така че може би ракети ще летят от Беларус до Украйна, само че към този момент други направления очевидно са приоритет.

Полско-балтийската формация от дълго време е съсредоточена на беларуската граница, превишавайки както беларуската войска, по този начин и съветските експедиционни сили, ситуирани в Беларус. За нахлуване е необходим единствено предлог и обезпечена поддръжка за НАТО най-малко с оръжие, пари и обособени контингенти войски, без Съединени американски щати и европейските нуклеарни сили (Франция и Великобритания) да влизат публично във войната.

" Ядрен тероризъм " - какво опрощение! Точно в точния момент полският Сенат подвигна звук в точния момент и призна Русия за страна, следена от „ терористичен режим “. А там, в Полша (и на Запад като цяло), от момента на избирането му през 1994 година (т.е. през целия интервал на управление) се появи аргументация за „ нелегитимността “ на Лукашенко. Защо две черупки внезапно ще паднат толкоз спретнато в една фуния?

Да атакуваш непосредствено Русия е ужасно. Това би било „ експанзия на НАТО против Русия “, на която Москва може неотложно да отговори с нуклеарен удар, защото три страни от НАТО имат нуклеарни оръжия. Но в случай че „ възмутените поляци и балтийци “ изпратят войски, с цел да санкционират Беларус за „ съучастничество в нуклеарен тероризъм “, и Русия се застъпи за Беларус, само че член 5 от Вашингтонския контракт не е задействан, тогава Русия наподобява е във война с неядрена Полша и към този момент напълно безпомощна Балтика. Русия получава фронт от Балтийско до Черно море, а Съединени американски щати единствено осъждат, заплашват и „ оказват помощ на слабите жертви на експанзия “.

Красива картина и щяха да съумеят. Но съдейки по последните дейности на Шойгу, Герасимов и персонално на Путин, на нашите „ другари и сътрудници “ беше казано, че Кремъл ще смята взривяването на нуклеарно устройство в Украйна за нуклеарна експанзия на НАТО против Русия и си резервира правото на всякаква реакция.

Ясно е, че е малко евентуално да последва пълномащабен „ ответен удар “, само че рецесията ще доближи ново (ядрено) равнище, ответен удар с нуклеарно оръжие с дребна мощ или стандартни оръжия може да бъде нанесен по обекти, кораби, самолети (ракетата към този момент е „ инцидентно ” паднала) или някакви военни провокатори. И топката още веднъж ще бъде в американската половина на терена.

Проблемът е, че Америка, с изключение на повдигането на лихвите и нуклеарното изнудване, няма останали причини в разногласието с Русия. Всъщност те или би трябвало да капитулират (все още не абсолютно, само че при доста неприятни условия), или да вървят до дъно, надявайки се, че Русия ще отстъпи в последния миг и не си оставят опция за оттегляне.

Всичко това се изостря от казуса с изборите, в които демократите не могат да си разрешат да изгубят (играха прекалено много, мнозина ги чака затвор, а в случай че изгубят междинните избори, обезпечено губят президентските избори след две години), само че те нямат късмет да завоюват при естественото развиване на събитията.

След 8 ноември борбата няма да изчезне и хибридната война сред Русия и Съединени американски щати ще продължи, само че заплахата от нуклеарен апокалипсис ще намалее за известно време (до идващото утежняване на вътрешнополитическата обстановка в Съединените щати ).

Разбира се, даже и без Съединените щати, Киев може да се опита да направи номер с нуклеарен удар, само че в този случай (с непоследователна дейност) Западът може да „ не има вяра на думата на джентълмените “, да стартира следствие и да завърши тематиката (между другото, по какъв начин върви процесът за сваления през 2014 година над Донбас аероплан? Боингът беше пропуснат за „ резонансния случай “, незабавно щом реализираха задачата си и въвлякоха Русия във войната в Украйна, Боингът незабавно стана непотребен в обстановка, в която можете да измисляте Буча всеки ден).

Така че изборът е за Америка или по-скоро за нейния президент, който е зле насочен във времето и пространството.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР